Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέντρα τραύματος στα νοσοκομεία

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
20 Δεκεμβρίου 2023 / 14:33
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Μ. Χρυσοχοΐδη για τη θεσμοθέτηση ενός Εθνικού Συστήματος Τραύματος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΑΘΗΝΑ. Μιλώντας στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Ένα «ανάχωμα» στα πολύ υψηλά επίπεδα θνησιμότητας και αναπηρίας που δυστυχώς έχουμε στη χώρα μας από τραυματισμούς, ειδικά από τροχαία. Έτσι, σε δημόσια νοσοκομεία θα δημιουργηθούν μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα συγκεκριμένα κέντρα τραύματος, με ειδικό εξοπλισμό, με καταρτισμένο προσωπικό. 

Ξέρω και το ξέρουμε ότι στην υγεία πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Το μήνυμά μας, όμως, είναι ότι επενδύουμε περισσότερο στην υγεία. Ήταν χαρακτηριστικά και τα στοιχεία που δώσαμε με αφορμή τη συζήτηση στον Προϋπολογισμό.

Και βέβαια, να προσθέσουμε στις μισθολογικές αναβαθμίσεις των γιατρών την αύξηση κατά 20% στις αποζημιώσεις των εφημεριών, την οποία εξήγγειλα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, όπως και τα κίνητρα για να κατευθυνθούν περισσότεροι γιατροί στην περιφέρεια».

ΦΩΤΟ@ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ/ΦΩΤΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.