Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεράντζης προς Σερεμέτη: Δεν παραιτούμαι!

Σπύρος Νεράντζης
30 Ιουλίου 2021 / 09:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απάντηση στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιάννη Σερεμέτη, μετά την προτροπή του να παραιτηθεί, δίνει ο εντεταλμένος σύμβουλος για το Βίδο Σπύρος Νεράντζης

Αγαπητέ συνάδελφε, αγαπητέ μου Γιάννη,
Σε άκουσα με έκπληξη να με προτρέπεις να παραιτηθώ από τις θέσεις ευθύνης μου γιατί απέτυχα παταγωδώς στα θέματα του Βίδο.
Πρώτα από όλα θέλω να ξεκαθαρίσω και να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του Δήμου, για την άριστη συνεργασία του μαζί μου! Ακόμη και οι διευθύνσεις των οποίων οι πολιτικοί προϊστάμενοι δεν έχουν επικοινωνία μαζί μου (Τεχνικών Υπηρεσιών, Καθαριότητας και Επιχειρησιακού Έργου) ακόμη και αυτοί συνεργάζονται άψογα μαζί μου και τους ευχαριστώ!

Γιάννη μου οφείλω να σου επισημάνω και να σου θυμίσω κάποια πράγματα γιατί μάλλον δεν τα έχεις λάβει υπόψη σου πριν κάνεις την προτροπή σου και πριν βγάλεις τα συμπεράσματα σου :

1. Ξεκινώντας από το ότι ξεχνάς συνάδελφε μου, ότι εγώ δεν παίρνω κανενός είδους αντιμισθία από τον Δήμο. Συμμετέχω εθελοντικά, καραγκιοζιλίκια δηλαδή όπως έχεις πει και παλαιότερα. Αγαπητέ συνάδελφε, κανείς εθελοντής δεν παραιτείται από αυτά που προσφέρει.

2. Συνάδελφε Γιάννη μου πότε πήγες τελευταία φορά στο Βίδο ; γιατί απορώ, πως έχεις τόσο σαφέστατη αντίληψη για την παταγώδη αποτυχία μου.

3. Να σε ενημερώσω ότι εκεί στο νησί του Βίδο, ο Δήμος μας λειτουργεί για άλλη μια φορά το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης. Να σε ενημερώσω επίσης ότι κάθε χρόνο φιλοξενούσαμε περίπου 35 παιδιά και φέτος καταφέραμε να φιλοξενούμε 90 παιδιά  συμπολιτών μας. Να σε ενημερώσω επίσης ότι τα παιδιά πηγαίνουν στο Βίδο χωρίς επιβάρυνση και χωρίς ο Δήμος μας να έχει σε λειτουργία το Δημοτικό καΐκι ή άλλο τρόπο συγκοινωνίας μέχρι τώρα. Από 35 παιδιά πήγαμε στα 90……. «παταγωδώς αποτύχαμε!» δηλαδή….

4. Να σου θυμίσω συνάδελφε μου, το  γεγονός ότι έκανα εισήγηση το 2020 και προσλήφθηκαν για το Βίδο 5 άτομα για 4 μήνες και δεν τα στείλατε ποτέ; και όχι μόνον δεν τα στείλατε αλλά όσες φορές σας ρώτησα, σφυρίζατε αδιάφορα όλοι ;

5. Να σου θυμίσω, ότι τον Ιούνιο του 2020 στις Δημοτικές μας ομάδες, αποφάσισε η Δήμαρχος να έρθει μια δημοτική υπάλληλος για 15 ημέρες ως γραμματειακή υποστήριξη, και δεν ήρθε ποτέ; ….και πάλι σφυρίζατε αδιάφορα όταν μάταια προσπαθούσα να μάθω ποιος είναι ποιο πάνω από την εντολή Δημάρχου ;

6. Να σου θυμίσω συνάδελφε μου, ότι ενώ δηλώσατε ότι το 2020 καθαρίστηκαν 45 στρέμματα στο Βίδο, καθαρίστηκαν μόνον 3; να σου θυμίσω Γιάννη μου ότι ενώ και προφορικά και γραπτά σας έκανα δήλωση ότι δεν καθαρίστηκαν 45 στρέμματα, αλλά μόνον τρια στρέμματα, συνεχίζατε να σφυρίζετε αδιάφορα, στις συχνές διαμαρτυρίες μου;

7. Να σου θυμίσω συνάδελφε Γιάννη μου,  ότι με την ευθύτητα και την ντομπροσύνη που σε διακρίνει, μου είπες στο γραφείο Δημάρχου, μπροστά στην Δήμαρχο και σε 5 Αντιδημάρχους, ότι αν δεν σου ψηφίζω αυτά που θέλεις , «σιγά που θα μου στέλνεις προσωπικό στο Βίδο» ; ……. και το ανησυχητικό δεν είναι συνάδελφε, ότι έκανες πράξη την προειδοποίηση σου, το ανησυχητικό είναι που κανείς, μα κανείς δεν σου είπε, ότι ούτε η υπηρεσία καθαριότητας είναι επιχείρηση σου αλλά ούτε εγώ ήθελα το προσωπικό για προσωπική μου εξυπηρέτηση! Για το Βίδο ήθελα το προσωπικό Γιάννη μου!

8. Να σου θυμίσω ότι δεν απαντάς στο τηλέφωνο και στα mail;

9. Να σου θυμίσω, ότι όχι μόνον δεν μου έχεις απαντήσει, αλλά ούτε μου έχεις στείλει καθόλου για φέτος (και το περισσότερο διάστημα του 2020) άτομα για αποκομιδή στο Βίδο, αλλά φροντίζουν οι εθελοντές – καραγκιόζηδες να κρατάνε το νησί καθαρό;

10. Να σου θυμίσω συνάδελφε ότι εθελοντές - καραγκιόζηδες φρόντισαν και για την πυρασφάλεια του νησιού; ήταν εκεί και για τις πυροσβεστικές φωλιές και για την αποψίλωση, ενώ ο Δήμος είχε πληρώσει για 45 στρέμματα που δεν καθαρίστηκαν ποτέ!

11. Να σου θυμίσω, ότι τόσο το 2020 όσο και φέτος της μέρες με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα  στο Βίδο (Σαββατοκύριακο) δεν υπάρχει καθόλου προσωπικό από τον Δήμο.  Ευτυχώς βέβαια που όπως πέρσι έτσι και φέτος υπάρχουν οι εθελοντές και φροντίζουν για καθαριότητα, υδραυλικά, ηλεκτρικά και ότι άλλο χρειαστεί στο Βίδο.

12. Να σου θυμίσω συνάδελφε Γιάννη μου, ότι έκανα τον σχεδιασμό μας για το Βίδο και παρήγγειλλα μέσω της αρμόδιας διεύθυνσης 10 πάγκους για πικ – νικ και ενώ ήρθαν, προτιμήσατε να χρησιμοποιηθούν αλλού, αναγκάζοντας με, να πάρω 6 πάγκους από διάφορα σημεία  της πόλης μας; Έχουμε βέβαια μια εκκρεμότητα ακόμη με άλλους 4 πάγκους.

14. Να σου θυμίσω ότι μετά την επιτυχημένη χρονιά του 2020, ξεκινήσατε τις συναντήσεις με όσους δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται για το Βίδο χωρίς να με καλείτε και βέβαια χωρίς να με ενημερώνετε;

15. Να σου γνωρίσω βέβαια Γιάννη μου ότι αν δεν είχα την στήριξη και την άψογη συνεργασία όλων των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου μας, την άριστη συνεργασία με ορισμένους συνάδελφους Αντιδημάρχους και τον Γενικό γραμματέα του Δήμου μας, καθώς και την στήριξη της Δημάρχου, τότε ναι θα είχα αποτύχει Γιάννη μου, τόσο στο Βίδο, όσο και στα Γουβιά και στον Εθελοντισμό.
 
Όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ συνάδελφε, δεν περνάει από το μυαλό μου να παραιτηθώ από τις προσπάθειες μου! Όχι μόνον επειδή ένας εθελοντής δεν σταματάει ποτέ τον εθελοντισμό αλλά και επειδή, δεν είναι του χαρακτήρα μου να εγκαταλείπω καμία προσπάθεια και κανέναν αγώνα. Σε καμία περίπτωση η αυτοδιοικητική μου κουλτούρα δεν θα διαμορφωθεί ή επηρεαστεί από την αυτοδιοικητική κουλτούρα και την αντιμετώπιση των άλλων.
 
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος
 
Σπυρίδων Νεράντζης
κιν.6936691321