Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαχειμάρης: 15+1 σύμβουλοι «παίζουν»

Γιώργος Μαχειμάρης
28 Ιουλίου 2021 / 15:47

ΑΧΑΡΑΒΗ. Στην πρόσκληση συνεδρίασης που εξέδωσαν 16 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αναφέρεται ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας σχολιάζοντας «τα παιδία παίζουν και μας εμπαίζουν».

Στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Μαχειμάρης αναφέρει:

Το φως της δημοσιότητας είδε πρόσκληση σύγκλισης δημοτικού συμβουλίου η οποία υπογράφεται από 15 + 1 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αρχικά για 28 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή , ημερομηνία η οποία διορθώθηκε τη Δευτέρα (26-7-2021) και έγινε 30 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή.

Μια πρόσκληση που κανείς δεν κατανοεί το λόγο που εξεδόθη, αφού ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πρώτος έχει αποστείλει πρόσκληση σύγκλισης του οργάνου για την Πέμπτη 29 Ιουλίου με θέματα στην ημερήσια διάταξη που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου.

Η ισχύουσα νομοθεσία αλλά και ο πρωτοπόρος κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου καθορίζει επακριβώς τη διαδικασία σύγκλισης του οργάνου και δίνει τη δυνατότητα στις παρατάξεις και στους δημοτικούς συμβούλους  να θέτουν θέματα για να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη με την υποχρέωση να συνοδεύονται από τεκμηριωμένες εισηγήσεις. Στα 6 (έξι)  θέματα της πρόσκλησης που απέστειλαν οι  15+1 δημοτικοί σύμβουλοι για συζήτηση δεν υπάρχει ουδεμία εισήγηση. 

Ως εκ τούτου, το να στέλνουμε μια πρόσκληση χωρίς εισηγήσεις-όπως η συγκεκριμένη-, επιλέγοντας μάλιστα κάποια θέματα και αγνοώντας επιδεικτικά θέματα λειτουργίας του Δήμου καταδεικνύει  ότι στάλθηκε καθαρά και μόνον χάριν εντυπωσιασμού, αφού ξεκίνησε πρόχειρη, λανθασμένη και  συνεχίζει να υφίσταται έτσι.

Θωρούμε πως δε δικαιούμαστε να ακροβατούμε συνεχώς, εφευρίσκοντας κάθε φορά πομφόλυγες  και φληναφήματα μόνο και μόνο για να δυσκολέψει και καθυστερήσει η  λειτουργία του Δήμου  σε βάρος πάντα των δημοτών. «Τα παιδία συνεχίζουν να παίζουν και να εμπαίζουν».