Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Εκκίνηση» για το θέατρο Μον Ρεπό

Μον Ρεπό
28 Ιουλίου 2021 / 10:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο υπαίθριο θέατρο του Μον Ρεπό εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Εκκίνηση»:

Από τις 8 Ιουλίου το ανοιχτό θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου στο Μον Ρεπό, έχει κλείσει λόγω φθορών που εντοπίστηκαν στο ξύλινο διάζωμα του. Ως συνέπεια του παραπάνω γεγονότος, δεν έχουν γίνει εκεί δύο προγραμματισμένες παραστάσεις (Μία αγκαλιά τραγούδια και Παπουτσωμένος Γάτος), ενώ ταυτόχρονα όλο το πρόγραμμα των θερινών παραστάσεων ακυρώθηκε.

Πρόκειται για μία ακόμα αβελτηρία της Δημοτικής Αρχής, η οποία κατόρθωσε να μην διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του μοναδικού ανοιχτού θεάτρου του Δήμου μας, το οποίο είναι και το μόνο αξιοποιήσιμο πολιτιστικά ελέω πανδημίας. Εάν η βλάβη δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και το θέατρο παραμείνει κλειστό θα συνεχίσει η ανώμαλη κατάσταση που ξεκίνησε το 2017 και συνεχίστηκε το 2018, όπου το θέατρο ήταν κλειστό, επανήλθαμε σε κανονική λειτουργία το 2019 και το 2020 υπήρξαν οι γνωστοί περιορισμοί λόγω Covid 19.

Η πολιτιστική ασφυξία επιτείνεται από το γεγονός ότι o Φοίνικας παραμένει σε πλήρη αχρηστία, καθώς για χρόνια το έργο αποκατάστασης λιμνάζει στερώντας από την πόλη τον πλέον κρίσιμο θερινό πολιτιστικό της πνεύμονα, καθώς πέρα από το θέατρο υφίσταται εκεί και το μοναδικό θερινό σινεμά του νησιού.

Η όλη κατάσταση μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι συνεχώς έχουμε υποβάθμιση της ζωής των Δημοτών του νησιού μας, αφού πέρα από τα γνωστά χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την Κέρκυρα (Ύδρευση, Κυκλοφοριακό, Υποδομές, Θέσεις Στάθμευσης), και οι χώροι πολιτιστικής δημιουργίας βρίσκονται στο απόλυτο τέλμα, στερώντας από τους Δημότες ανάσες πολιτισμού που τόσο έχουν ανάγκη, αυτά τα δύσκολα χρόνια της Πανδημίας.