Αρχές Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα ο Λ. Οικονόμου για το ζήτημα της μεταφοράς των φυλακών

Αρχές Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα ο Λ. Οικονόμου για το ζήτημα της μεταφοράς των φυλακών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ζήτημα της μεταφοράς των φυλακών Κέρκυρας εκτός πόλεως βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο βουλευτής ΝΔ Στέφανος Γκίκας

23
Ιουλίου / 2021

με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα. Όπως ανακοίνωσε ο κ.Γκίκας το ζήτημα αυτό, θα τεθεί στην επίσκεψη τόσο του κ. Οικονόμου όσο και της Γενικής Γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου στην Κέρκυρα αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο κ.Γκίκας το Υπουργείο ενδιαφέρεται αρχικά για δημοτικά οικόπεδα, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να μεταβεί στο νησί κλιμάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να επισκεφθεί οικόπεδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, τα οποία θα υποδείξει η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και να εξετάσουν αν είναι κατάλληλα για να κτιστούν οι νέες φυλακές.

50 αστυνομικοί στο «Ι. Καποδίστριας»

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο βουλευτής ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου διότι ικανοποίησε το αίτημα για απόσπαση εν συνόλω, 50 Αστυνομικών και Δοκίμων στο αεροδρόμιο "Ιωάννης Καποδίστριας" της Κέρκυρας για να βοηθήσουν στους ιδιαίτερα αυξημένους ελέγχους.

Τέλος ο βουλευτής ζήτησε την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης με αποσπάσεις αστυνομικών, όπως και πέρσι.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ