Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Κροκίδη με τον πρόεδρο των Πολυτέκνων Κέρκυρας

Πολύτεκνοι
21 Ιουλίου 2021 / 16:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον νέο πρόεδρο των πολυτέκνων Κερκύρας Διονύσιο Δουκάκη

συναντήθηκε ο Σπύρος Κροκίδης, πρώην δήμαρχος Παρελίων και πολιτευτής της ΝΔ. Μετά τη συνάντηση, ο Κ. Κροκίδης δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες του νησιού μας. Ειδικότερα το διαχρονικό θέμα του τιμολογίου του νερού από πλευράς του Δήμου.
 
Υπενθύμισα στον κύριο Πρόεδρο τις διαρκείς νομοθετικές πρωτοβουλίες και τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την προστασία της οικογένειας όπως:
 
-  το εφάπαξ επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση παιδιού
-  κανένα παιδί πλέον δεν μένει εκτός παιδικών σταθμών
-  κατάργηση  του φόρου πολυτελείας για τα αυτοκίνητα των πολύτεκνων
-  μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη.
 
Με τον πρόσφατο Ν. 4808/19.06.2921 (ΦΕΚ Α 101) θεσπίστηκαν δικαιώματα για:
  • την άδεια πατρότητας
  • τη γονική άδεια
  • την άδεια φροντιστή
  • την άδεια ανωτέρας βίας
  • τις ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για τους γονείς και φροντιστές. 
Υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι η υπογεννητικότητα έχει σαν συνέπεια την μείωση των παραγωγικών ηλικιών και την υπερβάλλουσα αύξηση των ηλικιωμένων ανθρώπων. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά υπονομεύεται η κοινωνική συνοχή αφού στα επόμενα χρόνια θα αρχίσει να κλονίζεται  η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος και του συστήματος υγείας της χώρας από την δυσμενή μεταβολή της σχέσης συνταξιούχων προς εργαζομένους.
 
Ευχήθηκα στον κύριο Πρόεδρο καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει και τον διαβεβαίωσα πως η πολυετής στήριξή μου προς τους πολυτέκνους θα παραμείνει αδιάλειπτη».