Καλούμαστε να σχεδιάσουμε την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας

Καλούμαστε να σχεδιάσουμε την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας

Γράφει ο Κώστας Διαβάτης

28
Ιουνίου / 2021

Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιληφθούν όλοι οι κρατικοί φορείς ότι δεν θα μπορέσει να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας, εάν δεν ξεκινήσουν να λειτουργούν όλα τα κομμάτια της τουριστικής βιομηχανίας, εκ των οποίων ένα από τα σημαντικότερα είναι και η κρουαζιέρα.

Τα πρώτα δείγματα κρουαζιέρας μάς δείχνουν ότι υπάρχει μια μόχλευση εις βάρος της τοπικής οικονομίας, καθότι γίνεται ολοφάνερο ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας θέλουν να μην φεύγει ούτε ένα ευρώ έξω από το πλοίο.

Με προκλητικό τρόπο γίνεται ‘bubble’ διακίνηση των επισκεπτών κάτω από έναν ‘στρατιωτικό νόμο’ που επιβάλλεται από τις εταιρείες στο βωμό της πανδημίας και της φοβίας.

Ωστόσο, είναι αποδεδειγμένο από έρευνες ότι οι τουρίστες της κρουαζιέρας έχουν σαν σκοπό του ταξιδιού τους περισσότερο την γνωριμία των τόπων που επισκέπτονται και των πολιτισμών αυτών και λιγότερο την όποια πολυτέλεια προσφέρεται μέσα σε ένα πλοίο.

Θα πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε στις διευθύνσεις της κρουαζιέρας να αντιληφθούν ότι δεν εξυπηρετείται ακόμα και ο δικός τους σκοπός.

Επίσης, θα πρέπει να καταστεί σαφές από τις διευθύνσεις της κρουαζιέρας ότι γνωρίζουμε πολύ καλά, από δικές τους έρευνες, ότι η Μεσόγειος έχει την μεγαλύτερη ζήτηση από όλες τι θαλάσσιες περιοχές - προορισμούς κρουαζιέρας στον κόσμο, δεδομένου ότι εφαρμόζουμε τα κρατικά πρωτόκολλα και τις Ευρωπαϊκές οδηγίες,

Καλούμε για ΑΜΕΣΗ παρέμβαση από την Άντζελα Γκερέκου και την Γραμματεία Τουρισμού, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα, την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, τον Στέφανο Γκίκα και τους Βουλευτές Κέρκυρας.

Θα πρέπει όχι μόνον να πάρουν θέση στο πρόβλημα αλλά και να επέμβουν δυναμικά.

ΔΙΑΒΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Μέλος Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Αναπλ. Γραμματέας  Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου Και Επιχειρηματικότητας