Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων: Υψηλού επιπέδου αγώνες για Καρύδη και Δουκατέλη

Στίβος
18 Ιουνίου 2021 / 19:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον πιο σημαντικό, ως τον επόμενο, αγώνα με τη φανέλα της Εθνικής θα δώσουν δυο παιδιά της Κέρκυρας,

που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Α΄ κατηγορίας στην Κλουζ της Ρουμανίας, κάτι που η Κέρκυρα δεν είχε την ευκαιρία μέχρι τώρα, αφού μετέχουν ταυτόχρονα σε τόσο υψηλού επιπέδου αγώνες. Μιλάμε για την 20χρονη Σπυριδούλα Καρύδη και τον 22χρονο Σπύρο Δουκατέλη, αμφότεροι αθλητές του Κερκυραϊκού Γ.Σ.

Οι δύο αθλητές έχουν συγκεκριμένους στόχους που είναι πάνω και από αυτούς της Εθνικής ομάδας. Η Σπυριδούλα κυνηγάει το 14,32 μ. στο τριπλούν που θα της δώσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες και είναι πιθανόν η τελευταία της ευκαιρία. Να σημειώσουμε ότι πριν ένα μήνα περίπου έκανε ατομικό ρεκόρ με 14,19μ. στην Καλλιθέα και θέλει να το ξεπεράσει κατά 13 εκατοστά. Πηγαίνει στους αγώνες με την 3η καλύτερη επίδοση από τις 12 αντιπάλους που θα έχει και εκτιμούμε ότι θα είναι στη 2η ή στην 3η θέση, ενώ δεν θα μας εκπλήξει και η κορυφή. Η Σπυριδούλα αγωνίζεται το Σάββατο στις 18:00.

Ο Σπύρος Δουκατέλης που τελευταία τρέχει 400μ., αφήνοντας τα 100 και 200, έφτασε να γίνει μέλος της Εθνικής και θα τρέξει στη σκυταλοδρομία 4x400μ. Αυτό που θα επιδιώξει είναι να έχει την καλύτερη δυνατή παρουσία και να καθιερωθεί στην Εθνική, να ανέβει κλιμάκιο και στην πορεία να κατεβάσει το ρεκόρ του κάτω από τα 47΄΄50 και να γίνει ο βασικός αθλητής των 400μ. της Εθνικής ομάδας. Έχει θέληση και δουλεύει πολύ, ενώ θα τον δούμε να αγωνίζεται το βράδυ της Κυριακής στις 20:30.

Εν τω μεταξύ πρέπει να αναφέρουμε ότι τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα στο ταξίδι για το Κλούζ, αφού έφυγαν από την Αθήνα με το αεροπλάνο και έφτασαν μετά από 14 ώρες, καθηλωμένοι για πολλές ώρες στο Βουκουρέστι. Παρ΄ όλα αυτά έκαναν την προπόνηση της Παρασκευής με καλό καιρό, αφού τις προηγούμενες μέρες έβρεχε.  Η εθνική ομάδα θα έχει δύσκολο έργο, δεδομένο του ότι αντιμετωπίζει ισχυρές δυνάμεις της Ευρώπης, στην προσπάθεια διεκδίκησης της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Η αποστολή είναι ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό, δεδομένο του ότι πλαισιώνεται από αθλητές και αθλήτριες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην μεγάλη ηλικιακά κατηγορία, αλλά και από αυτούς που είναι ακόμα στην κατηγορία Κ20.

Οι χώρες που μετέχουν στην Α΄ κατηγορία του 2021 είναι οι: Ελλάδα, Λευκορωσία, Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Σουηδία, Ελβετία και Τουρκία. Από τις 12 ομάδες που θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους στη Ρουμανία, οι δύο πρώτες θα ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα και οι τρεις τελευταίες θα πέσουν στη Β΄ κατηγορία.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια