Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πρωτιά» για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας στην πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες

ΑμΕΑ
17 Ιουνίου 2021 / 13:19
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Τρία ακόμη αμαξίδια θαλάσσης για άτομα με κινητικά προβλήματα προστέθηκαν στο στόλο αγγίζοντας συνολικά τα 23!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε νούμερο ένα φιλικό τουριστικό προορισμό για τους επισκέπτες ΑμεΑ αναδεικνύεται ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων καθώς έχει επεκτείνει το δίκτυο των προσβάσιμων παραλιών του για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Σήμερα παρουσία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου, του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέα Σκούπουρα, του Προέδρου του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ Κέρκυρας Γιώργου Σπανού και του Αντιπροέδρου Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Μέλισσα» Αλέκου Κυπριανού παραδόθηκαν ακόμη τρία αμφίβια αμαξίδια για πρόσβαση στην παραλία αυξάνοντας το στόλο του δήμου σε 16 οχήματα! Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία του Δήμου για την εξασφάλιση ίσης πρόσβασης στις παραλίες για όλους.

«Με μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και περηφάνια παρουσιάζουμε τρία ακόμη αναπηρικά αμαξίδια θαλάσσης για άτομα με αναπηρία, ώστε να έχουν πρόσβαση στις παραλίες και στη θάλασσσα. Είμαστε ο πρώτος Δήμος που πλέον έχει πρόσβαση σε θάλασσα και παραλία για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Αυτό είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και υποδηλώνει  μια ευαισθησία και ένα ενδιαφέρον προς τους ανθρώπους αυτούς αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους δήμους», ανέφερε η κ.Υδραίου.

Τα τρία νέα αμαξίδια έχουν προγραμματιστεί να τοποθετηθούν στους Οθωνούς, όπου εγκαθίσταται αμαξίδιο για πρώτη φορά, στην κεντρική παραλία της Παλαιοκαστρίτσας και στον Ύψο. Συνολικά πάντως μαζί με τα εφτά αμαξίδια που έχει στη διάθεσή του και ο Νομαρχιακός Συλλόγος ΑμΕΑ Κέρκυρας το δίκτυο φτάνει τα 23! Τα αμαξίδια αναμένεται να τοποθετηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στις παραλίες της Κέρκυρας.



Όπως ανέφερε ο κ.Σκούπουρας  συνολικά 33 παραλίες από το βορρά έως το νότο θα είναι προσβάσιμες για άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς πέραν των αμαξιδίων θα τοποθετηθούν και συσκευές Seatrack. Ειδικότερα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα ενισχύσει με τέσσερις συσκευές τους δήμους του νησιού,  ενώ υπάρχει πρόβλεψη και από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για άλλα έξι, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για εύκολη και άνετη πρόσβαση στην παραλία.

Πρωτοποριακό σύστημα για άτομα με προβλήματα όρασης

Τέλος, τις επόμενες ημέρες όπως δήλωσε ο κ.Σκούπουρας, θα τοποθετηθεί πρωτοποριακό σύστημα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με προβλήματα όρασης στην παραλία του ΝΑΟΚ. Η κίνηση αυτή αναμένεται να δώσει διέξοδο τόσο σε κατοίκους όσο και σε επισκέπτες  του νησιού, καθώς μέσω ηχητικών μηνυμάτων θα μπορούν να κατευθύνονται με ασφάλεια μέσα στη θάλασσα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.