Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φιλανθρωπικός αγώνας αντοχής με ποδήλατα θαλάσσης

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
26 Σεπτεμβρίου 2024 / 13:33

Η εκδήλωση θα αρχίσει την 28η Σεπτεμβρίου 2024 από το λιμάνι της Κέρκυρας και θα διαρκέσει πέντε ημέρες

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Οι εταιρείες Hestia Glamping Greece και Corfu Property Finders διοργανώνουν στην Κέρκυρα φιλανθρωπική εκδήλωση θαλάσσιου αγώνα αντοχής με αθλητικά ποδήλατα θαλάσσης. Στον αγώνα θα συμμετέχουν γνωστοί αθλητές ποδηλασίας από τον αγώνα Cape Epic Mountain Bikes, οι οποίοι αποδέχτηκαν την πρόκληση να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε ποδήλατα θαλάσσης.

Η εκδήλωση θα αρχίσει την 28η Σεπτεμβρίου 2024 από το λιμάνι της Κέρκυρας και θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Οι αθλητές θα κάνουν τον περίπλου του νησιού, 195 χιλιόμετρα περίπου, ως εξής: Την πρώτη ημέρα θα πλεύσουν από το λιμάνι της Κέρκυρας προς το λιμάνι της Κασσιώπης. Τη δεύτερη ημέρα θα πλεύσουν από το Λιμάνι της Κασσιώπης προς το λιμάνι της Παλαιοκαστρίτσας. Την επομένη ημέρα θα πλεύσουν από το λιμάνι της Παλαιοκαστρίτσας προς το λιμάνι του Κάβου και στις 2 Οκτωβρίου θα πλεύσουν από το λιμάνι του Κάβου προς το λιμάνι της Κέρκυρας.

Καθόλη την διάρκεια του αγώνα, θα υπάρχει ιστιοπλοϊκό σκάφος, προς υποστήριξη των αθλητών, το οποίο είναι το μοναδικό ιστιοπλοϊκό σκάφος  που έχει διαμορφωθεί για να οδηγείται από άτομο με αναπηρία και το οποίο σκάφος θα οδηγείται από άτομο το οποίο είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο. Σε όλα τα άνω αναφερόμενα λιμάνια θα λάβουν χώρα μικρές εκδηλώσεις, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διανεμηθούν στον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας, στην Κερκυραϊκή Εταιρεία Προστασίας Ζώων - ΚΕΠΖ και στην ομάδα κρίκετ Black Caps.

ΦΩΤΟ@ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΚΟΥΠΟΥΡΑΣ