Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέντε seatrac για πρόσβαση των ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου Κεντρ. Κέρκυρας

ΑμΕΑ
17 Ιουλίου 2023 / 14:56

Στις παραλίες του Ύψου, της Δασιάς, των Γουβιών και της Παλαιοκαστρίτσας, καθώς έναντι των Παιδικών Κατασκηνώσεων "Σταμάτιος Δεσύλλας"

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Πέντε seatrac τοποθετήθηκαν σε δημοφιλείς παραλίες του Δήμου ενώ παράλληλα έγινε τοποθέτηση ηχητικού συστήματος καθοδήγησης ανθρώπων με προβλήματα όρασης στην περιοχή των Γουβιών.

Τα seatrac τοποθετήθηκαν στις παραλίες του Ύψου, της Δασιάς, των Γουβιών και της Παλαιοκαστρίτσας. Επίσης ένα seatrac τοποθετήθηκε έναντι των Παιδικών Κατασκηνώσεων Σταματίου Δεσύλλα.

Σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία ΤΟΒΕΑ ο Δήμος προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να ενημερώνονται για τα SEATRAC και να αποκτήσουν δωρεάν το χειριστήριο. 

Έτσι δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης όποια ώρα επιθυμεί ο κάθε λουόμενος να επισκεφτεί την παραλία.

Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια, με συσκευές, οι οποίες εγκαθίσταται κάθε θερινή περίοδο  και απεγκαθίστανται  με το πέρας της, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας.

Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας τοποθετούνται παράλληλα αναπηρικά αμαξίδια θαλάσσης σε επιλεγμένες παραλίες.