Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναχώρησαν για Ρουμανία Καρύδη και Δουκατέλης

Στίβος
16 Ιουνίου 2021 / 17:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η εθνική ομάδα στίβου αναχώρησε την Τετάρτη 16/6 για την Κλουζ της Ρουμανίας, όπου θα αγωνιστεί στην Α΄ κατηγορία

του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων. Στην αποστολή βρίσκονται δύο αθλητές της Κέρκυρας, τη Σπυριδούλα Καρύδη και τον Σπύρο Δουκατέλη που ανήκουν και οι δυο στον Κερκυραϊκό Γ.Σ.
Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει 11 δυνατές, παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις του στίβου και ψάχνει μια θέση ψηλά στην κατάταξη, που θα μπορεί να της δώσει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Δυο θα είναι οι ομάδες που θα ανέβουν, ενώ στη Β΄ κατηγορία υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες.

Οι χώρες που μετέχουν στην Α΄ κατηγορία είναι: Ελλάδα, Λευκορωσία, Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Σουηδία, Ελβετία και Τουρκία, ενώ τη συμμετοχή της έχει αποσύρει η Ιρλανδία. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων από τη φετινή σεζόν διεξάγεται με τη συμμετοχή οχτώ ομάδων στη Σούπερ Λίγκα.

Η διοργάνωση έχει ιδιαιτερότητες σε ό,τι αφορά στον τρόπο διεξαγωγής της. Στα οριζόντια άλματα και στις ρίψεις, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα κάνουν τρεις προσπάθειες και για την τέταρτη και τελευταία θα συνεχίσουν οι τέσσερις με την καλύτερη επίδοση. Στα κάθετα άλματα, οι μετέχοντες έχουν δικαίωμα τεσσάρων χαμένων προσπαθειών. Ο αθλητής ή η αθλήτρια που θα εξασφαλίσει τη νίκη μπορεί στη συνέχεια να κάνει άλμα έχοντας τρεις προσπάθειες.
Αυτό θα μετρήσει για τη Σπυριδούλα Καρύδη, που θέλει άλμα πάνω από τα 14,32μ. στο τριπλούν  για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και ταυτόχρονα θα δώσει και πολλούς βαθμούς στην Ελλάδα, την οποία ίσως εκπροσωπήσει και στο μήκος, αν και εκεί έχει δηλωθεί σαν αναπληρωματική, με βασική την Κολοκυθά που ήταν νικήτρια στους Πανελληνίους αγώνες, αλλά υπολείπεται σε επίδοση της Σπυριδούλας.

Να σημειώσουμε ότι η Καρύδη θα αγωνιστεί στο τριπλούν το Σάββατο στις 18:00 και θα υπάρχει μετάδοση από την ΕΡΤ, ενώ ο Δουκατέλης θα είναι στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4x400μ. και θα αγωνιστεί την Κυριακή στις 20:30. Η σύνθεση της ομάδας 4x400μ. είναι: Παππάς, Ντέτσικας (ΑΟ Ρόδου Σταματίου), Νάκος, Κοτίτσας, Λαμπρόπουλος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Δουκατέλης (Κερκυραϊκός ΓΣ).

Ήδη έχει διεξαχθεί η Σούπερ Λιγκα του 2021 με την Πολωνία να αναδεικνύεται και πάλι πρωταθλήτρια με 181,50 βαθμούς και την Ιταλία να ακολουθεί με 179 κάνοντας την έκπληξη. Οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν στην Α κατηγορία είναι η Πορτογαλία με  97,5 βαθμούς, καθώς και η Ουκρανία, που δεν συμμετείχε στη διοργάνωση.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια