Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με δανεικά κοντάρια από την Κ. Στεφανίδη, η Ηρώ Βραδή

Στίβος
15 Ιουνίου 2021 / 17:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του κερκυραϊκού στίβου, είναι η 17χρονη Ηρώ Βραδή.

Ένα κορίτσι που αγαπάει παθολογικά τον αθλητισμό και τον στίβο και έχει πολλές δυνατότητες, όπως εκτιμούν πολλοί και ο προπονητής της Παύλος Σκορδίλης, ο οποίος δουλεύει πολύ μαζί της και πιστεύει ότι είναι σε καλό δρόμο για να πάει πολύ ψηλά.

Η Ηρώ έχοντας κάνει φέτος στο άλμα επί κοντώ, τρεις φορές ατομικό ρεκόρ έπιασε το όριο για συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 που θα γινόταν στην Ιταλία. Όμως λόγω covid-19 οι αγώνες ματαιώθηκαν. Επειδή οι δυνατότητες της είναι πολλές και μπορεί να πάει σε τόσο μεγάλους αγώνες, έβαλε σαν στόχο να περάσει τα 4μ. και να πάρει το εισιτήριο για τους Πανευρωπαϊκούς Κ20, κάτι που θα είναι τεράστια επιτυχία γι’ αυτήν, ενώ σε αυτούς τους αγώνες θα έχει δυνατότητα να συμμετάσχει και τις δυο επόμενες χρονιές.

Πριν λίγες μέρες είχαμε αναφέρει ότι χρειαζόταν νέα κοντάρια για προπονήσεις και αγώνες, αφού πλέον ανέβηκε ψηλότερα, αλλά κοντάρια δεν υπήρχαν. Έγινε προσπάθεια να βρεθεί λύση και χρήματα για να μπορέσει η Ηρώ να προπονηθεί σωστά και να πετύχει τον στόχο της. Ο ΚΓΣ δεν έχει οικονομικές δυνατότητες γι’ αυτό και εκτιμήσαμε ότι είτε η ΠΙΝ είτε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν δύο κοντάρια αρχικά, αξίας 1300-1400€ με προοπτική τα πέντε που θα χρειαστεί στο μέλλον, αφού αυτό δείχνει η αγωνιστική της κατάσταση και οι δυνατότητές της.

Απαιτείται γραφειοκρατία για να βγει οποιοδήποτε κονδύλι είτε από Δήμο, είτε από Περιφέρεια, είναι χρονοβόρα και με αυτά τα δεδομένα φτάσαμε 15 Ιουνίου, κοντεύουν να τελειώσουν οι αγώνες και η Ηρώ περιμένει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Κεντρικής. Κέρκυρας και προσωπικά ο Σπύρος Μωραΐτης, πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, έδειξαν άμεσα ενδιαφέρον και γίνεται προσπάθεια για να γίνει η αγορά των κονταριών. Μάλιστα υπήρξε και συνάντηση την Τρίτη 15/6 του κ. Μωραΐτη και του Παύλου Σκορδίλη για το θέμα αυτό, με τον προπονητή να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη διάθεση και θέληση του κ. Μωραϊτη να βρεθεί άμεσα λύση. Όπως μας τόνισε ο Π. Σκορδίλης «ακόμη και οι γονείς της αθλήτριας προσπαθούν με δικά τους χρήματα να προμηθευτούν έστω ένα κοντάρι», δείγμα της «στενότητας» που υπάρχει. 

Όμως ώσπου να λυθεί αυτό το θέμα, αφού πρέπει να παραγγελθούν από Γερμανία ή Αμερική, ρωτήσαμε τον Παύλο Σκορδίλη, τι κάνει τώρα με την Ηρώ και για την προπόνηση και για τους αγώνες και μας εξέπληξε η απάντησή του. Μας είπε: «βολευόμαστε τώρα με δανεικά κοντάρια που μας έχει δώσει η Κατερίνα Στεφανίδη.

Ελπίζουμε να μπορέσει να πιάσει το όριο, στην τελευταία ευκαιρία που έχει για φέτος στους Πανελληνίους αγώνες Κ18 που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στο ανακαινισμένο Καυτανζόγλειο στις 3 Ιουλίου. Ό,τι όμως και να γίνει πρέπει να τονίσουμε ότι ήταν μια πολύ πετυχημένη χρονιά για την Ηρώ, με τα ρεκόρ που πέτυχε και τις διακρίσεις της και το μέλλον της ανήκει».

Στεκόμαστε στο ότι δεν μπορεί ένας παιδί με τέτοιες προοπτικές να μην έχει τα αυτονόητα, δηλ. όργανα προπόνησης και αγώνα, ένα 17χρονο κορίτσι που φοράει τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, που εκπροσώπησε τη χώρα στους Βαλκανικούς αγώνες. Εκεί που θα πρέπει να αφοσιωθεί μόνο στην προπόνηση και στα μαθήματά της, έχει να ασχοληθεί και με θέματα που μόνο στην Ελλάδα προκύπτουν.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια