Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπυριδούλα Καρύδη: Στόχος η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες

Στίβος
15 Ιουνίου 2021 / 10:40
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Δίνει προτεραιότητα στο τριπλούν και στον επόμενο αγώνα, στο Ευρωπαϊκό Ομάδων, κυνηγάει το άλμα που θα της δώσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

ΑΘΗΝΑ. Το 22ο Filothei Women Gala πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14/6 στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» στη Φιλοθέη και για μία ακόμη φορά κατάφερε να συγκεντρώσει σπουδαία ονόματα του ελληνικού στίβου και όχι μόνο. Παρά τον άστατο για την εποχή καιρό και τις άδειες, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων κερκίδες, οι αθλήτριες, που συμμετείχαν στη διοργάνωση κατάφεραν να βρουν ρυθμό και να πετύχουν πολύ καλές επιδόσεις.

Από τις ελληνικές συμμετοχές ξεχώρισε αυτή της Σπυριδούλας Καρύδη που πήρε μέρος στο μήκος και κατέλαβε την τρίτη θέση με επίδοση 6,48 μ., ίδια επίδοση με αυτήν της Gardasevic Milica από τη Σερβία, η οποία ήρθε δεύτερη, ενώ πρώτη ήταν η Λευκορωσίδα Nastasia Mironchykivanova με 6,79μ.. Η Σπυριδούλα βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και σίγουρα με νορμάλ καιρικές συνθήκες θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα. Η άλτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε επίσης άλματα στα 6,37 μ., 6,33 μ. 6,20 μ. και 6,16 μέτρα, ενώ διανύει καλή σεζόν και έχει ως στόχο τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, καθώς και τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά το τέλος των αγώνων σε δηλώσεις που έκανε, ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα έχει το τριπλούν και στον επόμενο αγώνα, στο Ευρωπαϊκό Ομάδων ψάχνει το άλμα που θα της δώσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Είπε χαρακτηριστικά: «Θα μπορούσα να είχα κάνει κι ένα μεγαλύτερο άλμα σήμερα, ωστόσο είμαι ικανοποιημένη. Το μήκος φέτος δεν είναι στα πλάνα μου. Με ενδιαφέρει να κάνω έναν καλό αγώνα στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Ομάδων, που θα μου δώσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. Φυσικά μπροστά μου έχω και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23».
Να σημειώσουμε ότι η Βούλα Παπαχρήστου έμεινε στο 6,20μ. και η Ε. Κολοκυθά στο 6,13μ.

Δεν ξέρουμε αν μετά από αυτή την εξαιρετική παρουσία της Σπυριδούλας στους αγώνες των Ευρωπαϊκών ομάδων, εκτός από το τριπλούν θα λάβει μέρος και στο μήκος για να συγκεντρώσει βαθμούς η Ελλάδα, αφού η Κολοκυθά που έχει δηλωθεί δεν είναι σε καλύτερη φόρμα αυτόν τον καιρό.

Στο ύψος, το φετινό της ρεκόρ ξεπέρασε η Παναγιώτα Δόση με άλμα στα 1,84 μ., που δείχνει πως είναι στη σωστή κατεύθυνση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 στο Ταλίν. Η Παναγιώτα στη συνέχεια δοκίμασε στο 1,87 μ., επίδοση που θα αποτελούσε και ατομικό της ρεκόρ, είχε καλά άλματα αλλά δεν τα κατάφερε.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια