Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση ΚΙΝΑΛ για τη στήριξη των εργαζομένων του τουρισμού

Δημήτρης Μπιάγκης
12 Μαρτίου 2021 / 18:31

Υποχρεωτική ΚΣΣ εργασίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους - Επίδομα ανεργίας σ’ όσους έχουν ξεχαστεί από το κράτος- Πρόγραμμα στήριξης στους ξεναγούς

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Βουλευτή).  Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού κατέθεσαν οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, Γιώργος Μουλκιώτης, Γιώργος Φραγγίδης, και Βασίλης Κεγκέρογλου με θέμα: «Υποχρέωση του Υπουργείου Εργασίας πλέον, η κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτικής της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ξενοδοχοϋπάλληλων και η στήριξη γενικότερα του Επισιτισμού – Τουρισμού».

Οι Βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να κηρυχθεί ως υποχρεωτική η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση (Κ.Σ.Σ.) Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων κι αν το αίτημα για κήρυξη της Κ.Σ.Σ. Εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού και του Τουρισμού έχει υποβληθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

Επίσης ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης για να αντιμετωπιστούν τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι του τουρισμού (οδηγοί λεωφορείων, υπάλληλοι τουριστικών γραφείων, εργαζόμενοι στα αφορολόγητα σε λιμάνια – αεροδρόμια, εργαζόμενοι σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων) που λόγω των κριτηρίων της εποχικότητας δεν τους έχει καταβληθεί επίδομα ανεργίας.

Τέλος ζητούν την επέκταση του προγράμματος στήριξης με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και καταβολή επιδόματος και στους ξεναγούς.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί τα αιτήματα των ανθρώπων που σηκώνουν στις πλάτες τους το τουριστικό προϊόν της χώρας. Οφείλει να αντιληφθεί ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι, οικογένειες, υποχρεώσεις καθημερινές. Υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν πάρει ούτε καν το επίδομα ανεργίας για να μπορέσουν να ζήσουν και είναι εκείνοι οι οποίοι θα κληθούν να σηκώσουν και πάλι το βάρος του τουρισμού μας στις πλάτες τους. Καλούμε την κυβέρνηση να αποδείξει έμπρακτα τη μέριμνα και το ενδιαφέρον της για τους ανθρώπους που πάνω τους στηρίζεται η τουριστική οικονομία της χώρας μας».