Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Να αποκατασταθεί μια χρόνια αδικία εις βάρος των Μουσικών στους ΟΤΑ

Δημήτρης Μπιάγκης
01 Φεβρουαρίου 2024 / 14:29

«Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να δίδει η δυνατότητα ευρείας συμμετοχής στις προσλήψεις»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ερώτηση προς την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης με θέμα: «Πρόβλεψη στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.). των ΟΤΑ, διευρυμένων εκπαιδευτικών κατηγοριών για τους μουσικούς»

Ο Βουλευτής στην ερώτησή του αναδεικνύει το ζήτημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες μουσικοί πτυχιούχοι Ανωτάτων και Ανωτέρων Σχολών που απασχολούνται σε Ο.Τ.Α. καθώς υφίσταται ένα πρόβλημα λειτουργικής αποτύπωσης στους Οργανισμούς των Δήμων, των θέσεων των μουσικών σε εκπαιδευτικές κατηγορίες. Αυτό δημιουργεί προβλήματα και αποκλεισμούς, όταν πραγματοποιούνται προσλήψεις ή διενεργείται κινητικότητα μεταξύ των υπηρεσιών.

Ο Βουλευτής ζητά από την αρμόδια Υπουργό, εν όψει των υποχρεωτικών τροποποιήσεων των Οργανισμών των Δήμων, βάσει του αρ. 27, παρ. 2δ του ν. 5056/2023, να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα προσβασιμότητας των μουσικών στην αγορά εργασίας στους Ο.Τ.Α. με σκοπό το να αποκατασταθεί η αδικία της αξιολόγησής τους.

«Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να δίδει η δυνατότητα ευρείας συμμετοχής στις προσλήψεις και στις διαδικασίες κινητικότητας αλλά και να εφαρμόζει ένα δίκαιο, λειτουργικό και αξιοκρατικό σύστημα στις προσλήψεις και στις διαδικασίες κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση εργασίας τους, αποκαθιστώντας αδικίες και διακρίσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο Βουλευτής και συνεχίζει: «Εν όψει των υποχρεωτικών τροποποιήσεων των Ο.Ε.Υ. των Δήμων, παρουσιάζεται μοναδική και ιστορική ευκαιρία να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα προσβασιμότητας των πολιτών που έχουν πτυχία μουσικής στην αγορά εργασίας στους Ο.Τ.Α.».