Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σαρλής - Μπούκας ζητούν δια ζώσης συνεδρίαση, αφού πρώτα γίνουν τεστ κορωνοϊού

Χρύσανθος Σαρλής
08 Μαρτίου 2021 / 09:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δια ζώσης και όχι με τηλεδιάσκεψη προτείνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κερκυραϊκής Αναγέννησης, να γίνει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων.

Λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων που θα συζητηθούν (της παράδοσης αρμοδιοτήτων στο νέο περιφερειακό ΦΟΔΣΑ και της μεταφοράς του φακέλου δημοπράτησης του εργοστασίου απορριμμάτων) οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να γίνει δια ζώσης η συνεδρίαση στο δημοτικό θέατρο και να είναι παρόντες οι δημοσιογράφοι.

Για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ο Χρύσανθος Σαρλής και ο Χρυσόστομος Μπούκας ζητούν να έχουν προηγηθεί τεστ κορωνοϊού σε όλους όσοι πρόκειται να συμμετάσχουν και να μετατεθεί η συνεδρίαση δύο μέρες αργότερα, δηλαδή την Πέμπτη 11 Μαρτίου.


Η επιστολή Σαρλή - Μπούκα

Κύριε Πρόεδρε,
Θεωρούμε ότι τα θέματα της 5ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαρτίου με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης είναι πάρα πολύ σημαντικά και εγγίζουν τον πυρήνα της ύπαρξης και λειτουργίας του ίδιου του Δήμου μας.

Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε:
1ον. Το Δημοτικό Συμβούλιο  να γίνει την Πέμπτη 11η Μαρτίου, δια ζώσης στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου.

2ον. Όλοι, όσοι εισέλθουν στο χώρο της συνεδρίασης στο Δημοτικό Θέατρο, να υποβληθούν τις προηγούμενες ημέρες (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 8η, 9η, και 10η Μαρτίου), σε γρήγορη ανίχνευση (rapid test) για κορωνοιό (Δήμαρχος, Πρόεδρος, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη Συνεδρίαση, όλοι οι εντεταλμένοι Δημοτικοί υπάλληλοι που συμμετέχουν για την πρακτική υποστήριξη των Συνεδριάσεων).

3ον. Κανένας δεν εισέρχεται στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, εάν προηγουμένως δεν έχει υποβληθεί σε γρήγορη ανίχνευση για τον κορωνοιό τις προηγούμενες ημέρες.

4ον. Υπεύθυνος του προγράμματος δοκιμασίας και καταγραφής των ατόμων, να οριστεί ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ο οποίος επιφορτίζεται και με το έργο της ενημέρωσης όλων όσων πρόκειται να παραβρεθούν στην συγκεκριμένη Συνεδρίαση για να προσέλθουν σε συγκεκριμένο χώρο και συγκεκριμένες ώρες, ώστε να υποβληθούν στη δοκιμασία.

5ον.  Να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου: απολύμανση του χώρου, γάντια, μάσκες, απολυμαντικά χεριών, χαρτί στεγνώματος χεριών κλπ.

6ον. Θεωρούμε απολύτως αναγκαίο, να δοθεί ευρεία δημοσιότητα στην συγκεκριμένη Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και να προσκληθούν όλοι οι δημοσιογράφοι (εφημερίδων, εντύπων, ραδιοφώνων, τηλεοπτικών σταθμών και ηλεκτρονικών σελίδων), ώστε όλοι οι Δημότες του Νομού να πληροφορηθούν όσο το δυνατόν πληρέστερα για τις θέσεις, απόψεις και προτάσεις όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, αλλά και κάθε Δημοτικού Συμβούλου που επιθυμεί να τοποθετηθεί στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

Κύριε Πρόεδρε,
Επειδή πιστεύουμε ότι ο καθένας χωριστά, αλλά και όλοι μαζί, Δημότες, Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημοσιογράφοι,  αναμετρόμαστε με την ιστορία του πολιτικού μέλλοντος του Δήμου μας, θεωρούμε ότι θα αντιληφθείτε την κρισιμότητα των αποφάσεων που θα ληφθούν στην Συνεδρίαση και ως εκ τούτου θα προχωρήσετε στην υλοποίηση της πρότασής μας.

Κανένας Νόμος ή εγκύκλιος δεν απαγορεύει εν μέσω πανδημίας συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων κάτω από αυστηρά μέτρα υγειονομικής προστασίας που σας  υποδεικνύουμε και μάλιστα αυστηρότερα άλλων Δήμων που συνεδριάζουν σε μικρότερες αίθουσες δια ζώσης για θέματα ήσσονος σημασίας (π.χ. φωτισμοί δρόμων με λαμπτήρες Led) και μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο κορωνοιού της κοινωνίας τους, όπως επί παραδείγματι τα Γιάννενα.

Δεν μπορεί η πανδημία να θεωρηθεί άλλοθι της κατάργησης της πολιτικής ισχύος του Δήμου μας. Στεκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Εκτιμούμε ότι οι αποφάσεις της συγκεκριμένης Συνεδρίασης, ορίζουν το πολιτικό μέλλον του Δήμου.
Επιμένουμε σε μία ξεκάθαρη και απολύτως εφικτή πρόταση.

Περιμένουμε τις απαραίτητες δραστικές και άμεσες ενέργειές σας για την Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου με την συγκεκριμένη Ημερήσια Διάταξη στο Δημοτικό Θέατρο, όπως προτείνουμε και όχι την οιαδήποτε δικαιολογία που αντιστρατεύεται μια αναγκαία και απολύτως εφικτή πρόταση.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ:
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Σαρλής Χρύσανθος
Μπούκας Χρυσόστομος