Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων (video)

ΦΟΔΣΑ
07 Φεβρουαρίου 2024 / 13:43
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Εξελέγη σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Ιονιων Νήσων στις Αλυκές Ποταμού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ιονίων Νήσων εξέλεξαν σήμερα, οι μέτοχοι του Φορέα στην 1η τακτική Γενική Συνέλευση για το 2024.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις Αλυκές Ποταμού.

Η συνέλευση είχε ως μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου εφταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου, μετά την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Περιφέρειας.

Το εφταμελές Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τον Περιφερειάρχη,  δυο περιφερειακούς συμβούλους, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη προέρχονται από τους Δήμους της ΠΙΝ, βάσει ποσόστωσης.

Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους:

Πρόεδρος: Γιάννης Τρεπεκλής, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Αντιπρόεδρος: Γιώργος Μαχειμάρης, Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας

Γραμματέας: Σπύρος Αργυρός, Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών και Ενδοπεριφερειακών Συγκοινωνιών

Μέλη

Ζάκυνθος: Γιώργος Στασινόπουλος, Δήμαρχος Ζακύνθου

Κεφαλονιά: Θεόφιλος Μιχαλάτος, Δήμαρχος Αργοστολίου

Λευκάδα: Ξενοφών Βεργίνης, Δήμαρχος Λευκάδας

Απο την ΠΙΝ: Κατερίνα Μοθωναίου, Περιφερειακή Σύμβουλος από την παράταξη της Ρόδης Κράτσα.

Στη γενική συνέλευση παρόντες ήταν οι δήμαρχοι των Ιονίων Νήσων μαζί με συνεργάτες τους. Υπενθυμίζεται ότι στον ΦΟΔΣΑ συμμετέχουν οι 11 Δήμοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με ποσοστό 60% και η ΠΙΝ με ποσοστό 40%. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.