Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαχειμάρης εναντίον Βάρελη & Ασπιώτη: «Οι μάσκες έπεσαν»

Γιώργος Μαχειμάρης
03 Μαρτίου 2021 / 14:33

Ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας:

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Ειλικρινά, θλίβομαι γιατί βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλω μια άνευ προηγουμένου λυσσαλέα επίθεση των κ.κ Ασπιώτη Βάρελη, οι οποίοι μη μπορώντας να αμφισβητήσουν τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής, επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα νοσηρό κλίμα.
Ειλικρινά αναρωτιέμαι μαζί με τους συμπολίτες μας για το ποιος μιλάει…

Ο καθένας μας έχει τη δική του ιστορία στα δημοτικά δρώμενα και η κοινωνία μας γνωρίζει πολύ καλά… Γνωρίζει τις ημέρες και τα έργα όλων μας. Ακόμα θυμάται τους τόνους των στοιβαγμένων σκουπιδιών παντού, στην πλατεία του Δημαρχείου στην Αχαράβη, σε κάθε πλατεία στο Δήμο, στις άκρες των δρόμων, στις ανεξέλεγκτες χωματερές παντού, τα δεκάδες χωριά χωρίς νερό, φωτισμό , δημοτική και αγροτική οδοποιία. Λυπάμαι που εκτός από πολιτικά αναξιόπιστοι είναι  και πολύ μικροί για τις απαιτήσεις του ρόλου που τους  έθεσαν οι δημότες της Βόρειας Κέρκυρας, και δη εκείνου της Αντιπολίτευσης. Καταθέσαμε ολοκληρωμένο σχεδιασμό για δημοτική οδοποιία, φωτισμό, διαχείριση απορριμμάτων κ.λ.π. , όμως καμία πρόταση εκ μέρους των.  

Οι κ.κ αντί να δουλεύουν για τα προβλήματα του Δήμου μαζί με μας, για λύσεις προβλημάτων στα χωριά μας ,(σκουπίδια, καθημερινότητα, ύδρευση κ.λ.π.) ασχολούνται με αναχρονιστική και ύποπτη μικροπολιτική , διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα . Αλλά  η κοινωνία μας γνωρίζει πολύ καλά ότι, όσοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, μάλλον βρίσκονται σε σύγχυση μύχιων σκέψεών τους. Κι αυτές τις σκέψεις τις μετατρέπουν σε επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρώντας να ορθώσουν εμπόδια στη δημοτική λειτουργία και την αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και τις κοινότητες.

Συγκεκριμενοποιώντας το ανωτέρω το εστιάζω στην αγωνιώδη τους προσπάθεια να «εξαφανίσουν» την δυνατότητα δωρεάς οικίσκου από το σύστημα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Μία δυνατότητα με πολλά οφέλη: οικονομικά -περιβαλλοντικά - κοινωνικά και μηδενικό κόστος για τους δημότες και το Δήμο.
Μια δυνατότητα που απορρέει από το Νόμο και που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναπτύσσεται στο 100% των Περιφερειών της χώρας, στο 91,70 % του συνολικού πληθυσμού της χώρας, στο 100% των Δήμων της χώρας με πληθυσμό άνω των 15.000 κατοίκων, στο 100% των μεγαλύτερων σε πληθυσμό νησιών της χώρας , σε 200 Δήμους και σε φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης. Μάλιστα στις 15 Φεβρουαρίου ο ελληνικός οργανισμός ανακύκλωσης ενέκρινε το νέο εξαετές επιχειρησιακό σχέδιο του συλλογικού συστήματος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης με σκοπό την ανάπτυξη της ανακύκλωσης των συσκευασιών στη χώρα μας, ώστε η Ελλάδα να μετατραπεί από ουραγός στην ΕΕ σε μια καλή και επιτυχημένη πρακτική.

Θέτοντας τις κινήσεις τους, τις ανακοινώσεις τους στη βάσανο της κριτικής, έχω εντυπωσιαστεί από το πώς δυο πρώην Δήμαρχοι έχουν υποπέσει σε ένα τόσο σοβαρό ολίσθημα απορρίπτοντας το ολοκληρωμένο κέντρο ανακύκλωσης που δώριζαν στο Δήμο. 5 φορές μπήκε σε συνεδρίαση. 5 φορές αναβλήθηκε. Και δεν έφτανε αυτό. Οι κ.κ Ασπιώτης- Βάρελης κατέθεσαν προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κατά της θετικής απόφασης της οικονομικής επιτροπής (αριθ.πρωτ.187762/20/10/2020).
Η αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου  απέρριψε την προσφυγή τους (αριθ.πρωτ.214589/16/12/2020) και δικαίωσε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου.

Αλλά δε σταματούν εδώ. Πριν «αλέκτωρ φωνήσαι»  στις 23 Φεβρουαρίου  έπεσαν οι μάσκες.

Απέκρυψαν ότι την ώρα που λένε ότι ζήτησαν αναβολή για το θέμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, είχαν καταθέσει προσφυγή (με αριθ.πρωτ. 7/29-1-2021) κατά της θετικής απόφασης της αποκεντρωμένης ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 ΚΔΚ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Τόσο λυσσαλέο κι επικίνδυνο το μένος τους στη δικαίωση μας.

26 Φεβρουαρίου η ομάδα ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ-ΒΑΡΕΛΗΣ- ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΗΣΤΟ και συνοδεία συνηγόρου παρουσιάστηκαν ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 ΚΔΚ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για να υπερασπίσουν  «ψυχή τε και σώματι» την ακύρωση  της απόφασης που μας έδινε νομιμότητα στο  δικαίωμα να αποδεχτούμε τη δωρεά του οικίσκου.  Αποδεικνύονται  επικίνδυνοι για τον τόπο και χρήζουν απαξίωσης και απομόνωσης.
Και βέβαια μετά από τόσο καιρό αναβολών επί αναβολών   το σπιτάκι της ανακύκλωσης- που με χαρά έχουν αγκαλιάσει  μεταξύ άλλων φορέων της κεντρικής  κυβέρνησης , το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, η Εκκλησία, η Εισαγγελία, πάρα πολλοί Δήμοι  Πανελλαδικά , για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας- ουσιαστικά έχει χαθεί.

Φρόντισαν ακόμα να εμπλέξουν την καθημερινή  λειτουργία του Δήμου σε ένα κυκεώνα διαδικασιών- με την κατάθεση της πανελλαδικής πρωτοποριακής φερόμενης ως «εναλλακτικής πρότασης προϋπολογισμού» του Δήμου.
Αλλά ποιος νοιάζεται; Οι κκ έχουν επιδοθεί σε μια παρασιτική λειτουργία και εκστρατεία «κανένα έργο στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας». Κόντρα στην κοινωνία, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που περνάει ο τόπος μας, οι πολίτες. Με κάθε τρόπο. Αναβολή στην αναβολή. Αποχή από τα συμβούλια. (Σε επτά συνεδριάσεις έχει μπει στην ημερήσια διάταξη το θέμα του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου. 7 φορές έχει αναβληθεί) .Προσφυγές επι προσφυγών. Με λεκτικές παρενοχλήσεις σε στελέχη και υπαλλήλους. Για μας η  Αντιπολίτευση σε μία Δημοκρατία είναι όχι μόνον θεμιτή, αλλά και αναγκαία, αφού ο ρόλος της είναι να   συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών για την παραγωγή χρήσιμου και ωφέλιμου έργου για τους πολίτες.

Όμως, είναι θλιβερό να  παρουσιάζουν  θέματα του δήμου με τρόπο δόλιο, και με διαστρεβλωμένη την πραγματικότητα. Παραπλανώντας τους δημότες προκειμένου  να καλλιεργήσουν το έδαφος για την ανάπτυξη της ιταμής σκοπιμότητάς τους.
Αγαπητοί μου, Συνδημότισσες και συνδημότες,

Τους προσκαλέσαμε για σύνθεση απόψεων. Πεισματικά αρνήθηκαν. Με τον τρόπο που ασκούν αντιπολίτευση βάλλουν εναντίον κάθε δημότη προσωπικά. Η ακύρωση και η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής ουσιαστικά στερεί τους δημότες από αναφαίρετα αγαθά και υπηρεσίες.

Η «ετερόκλητη ομάδα» χύνει κάθε μέρα δηλητήριο και κάνει το κάθε τι για να μη γίνει τίποτα ή ν ακυρωθεί το έργο της Δημοτικής Αρχής. ΠΟΛΕΜΟΥΝ  ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ. Όμως, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Σε δύσκολες εποχές με τόσα προβλήματα στην κοινωνία με κυρίαρχο εκείνο της πανδημίας, η Δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας που εσείς εμπιστευτήκατε με 67% ( ποσοστό που τους έχει γίνει εφιάλτης) με ένα υπερκομματικό ανεξάρτητο συνδυασμό, είναι πάντα κοντά σας. Σας διαβεβαιώνω ότι τέτοιες και παρόμοιες τακτικές, δε μας  φοβίζουν και δε μας  πτοούν.

Κάνω όμως γνωστό σε όλους, προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο τόπος μας  αλλάζει σελίδα. Οι απαιτήσεις μας είναι υψηλές. Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν φοβόμαστε. Το αντίθετο μάλιστα. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ. Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΛΟΥΝ ΘΥΣΙΕΣ. Τις προσωπικές αισχρές και προκλητικές επιθέσεις τις έχουμε δεχθεί. Τους συγχωρέσαμε. Για όσα όμως καταστροφικά  είναι σε βάρος του Δήμου και των δημοτών θα μας βρουν απέναντι τους. Θα ξεσκεπάζουμε συνεχώς την αντιδημοτική στάση που καταγράφουν  στα σοβαρά θέματα για το Δήμο μας, όπως στα θέματα: Προϋπολογισμού 2021, Ανταποδοτικής ανακύκλωσης, δωρεά αυτοκινήτου, Φιλόδημος, κανονισμού καθαριότητας κ.λ.π.
ΟΔΗΓΟΙ ΜΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ.
Για τα χωριά μας , για το Δήμο μας, το Δήμο της αλληλεγγύης , της κοινωνικής πρόνοιας και της προόδου.