Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Όχι στο κλείσιμο του ΕΛ.ΤΑ. Καρουσάδων - Όχι στην υποβάθμιση των Ταχυδρομείων

Δημήτρης Μπιάγκης
02 Μαρτίου 2021 / 14:04

Ερώτηση του βουλευτή Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Μπιάγκη για τη συρρίκωνση των ΕΛ.ΤΑ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή). Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης με θέμα: «Η συρρίκνωση των ΕΛ.ΤΑ. οδηγεί στην απαξίωσή τους».

Ο Βουλευτής στην ερώτησή του ζητά να μάθει με ποια κριτήρια και κάτω από ποιους παράγοντες αποφάσισε η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. τη μείωση των αστικών (από επτά σε τρία) και αγροτικών διανομέων (από τρία σε δυο) στο νησί της Κέρκυρας, σχεδιάζοντας μειώσεις θέσεων προσωπικού, μειώσεις μισθών, ακόμα και το κλείσιμο περιφερειακών γραφείων όπως αυτό των Καρουσάδων.

«Το νέο σχέδιο διανομής, δρομολογεί το κλείσιμο του μοναδικού ταχυδρομικού γραφείου στο βόρειο τμήμα του νησιού, αυτού των Καρουσάδων, ενώ τα προβλήματα θα μεγεθυνθούν από τη συρρίκνωση θέσεων εργασίας, τόσο στο ήδη επιβαρυμένο κέντρο και την πόλη, όσο και σε πολλά περιφερειακά γραφεία, όπως αυτά του Τζάβρου, Αχιλλείου και Λευκίμμης, όπου προβλέπεται να μειωθεί ο αριθμός των διανομέων στο ελάχιστο», δηλώνει ο Βουλευτής στην ερώτησή του και συνεχίζει:

«Το νέο σχέδιο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛ.ΤΑ., επιβαρύνοντας της καθημερινότητας των δημοτών και οδηγώντας τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση. Είναι καθήκον όλων μας να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Οργανισμού και όχι την υποβάθμισή του. Να προασπίσουμε τον θεσμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων που διαχρονικά έχει συνεισφέρει τα μέγιστα, τόσο σε επίπεδο εγχώριας οικονομίας αλλά και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών».