Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το νέο σχολικό Κέντρο Κοντοκαλίου – Γουβιών – ενημέρωση του Συλλόγου Γονέων για την πορεία του έργου

Δημοτικό Σχολείο Κοντοκαλίου
17 Φεβρουαρίου 2021 / 09:25
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Δεσμεύθηκε η πλευρά του Δήμου για ολοκλήρωση των προετοιμασιών και κλείσιμο του Φακέλου μέχρι 15/3/21, ώστε να υποβληθεί μέχρι τέλος Μαρτίου 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου ενημερώθηκε από την Δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου για την πορεία του νέου σχολικού Κέντρου Κοντοκαλίου – Γουβιών.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου τονίστηκαν τα εξής: «Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου με την Κα Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, τον Κο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, τον Αρμόδιο Μηχανικό-Σύμβουλο της Δημάρχου, ενός Μηχανικού του Δήμου και της Προϊσταμένης των Τεχνικών Υπηρεσιών. Θέμα της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση του Συλλόγου μας για τις εξελίξεις επί του οικοπέδου όπου πρόκειται να οικοδομηθεί το Σχολείο και η δέσμευση από πλευράς του Δήμου για ένταξη του Έργου στο Πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα:
- Ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη και το ποσοστό που έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες επί του νομικού μέρους, του Κτηματολογίου, των προδιαγραφών, του τοπογραφικού.

- Δεσμεύθηκε η πλευρά του Δήμου για ολοκλήρωση των προετοιμασιών και κλείσιμο του Φακέλου μέχρι 15/3/21, ώστε να υποβληθεί μέχρι τέλος Μαρτίου 2021 στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να καταφέρει να λάβει έγκριση για ένταξη στο Πρόγραμμα «Τρίτσης», το οποίο κρίνεται ολοκληρωμένο για χρηματοδότηση και αποπεράτωση συνολικού έργου, χωρίς ανάγκη επεκτάσεων και ανανέωσης.

- Σε περίπτωση μη υπαγωγής στο «Τρίτσης», ο ολοκληρωμένος Φάκελος θα υποβληθεί για έγκριση στο νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

- Ο Δήμος δεσμεύτηκε για έκδοση Δελτίου Τύπου προς ενημέρωση της κοινής γνώμης και της τοπικής κοινωνίας Κοντοκαλίου - Γουβιών και πέριξ, που επί δεκαετίες απαιτούν Νέο Σχολείο.

Ως Δ.Σ. εκφράσαμε τις ελπίδες μας και τη συγκρατημένη αισιοδοξία μας για έγκαιρη ολοκλήρωση των προετοιμασιών του Φακέλου, αλλά και τη δυσπιστία την οποία όχι άδικα έχουν αποκτήσει επί χρόνια οι γονείς στην περιοχή, που αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους σε ακατάλληλες και επικίνδυνες σχολικές εγκαταστάσεις»

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.