Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με Καλοκαιρινό Φεστιβάλ κλείνει τη σχολική χρονιά το Δημοτικό Κοντοκαλίου

Δημοτικό Σχολείο Κοντοκαλίου
16 Ιουνίου 2023 / 11:39
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ένα διήμερο γεμάτο αθλητισμό, μουσική, ζωγραφική και δημιουργικά παιχνίδια για να θυμούνται τα παιδιά «Τα καλύτερά τους χρόνια»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ένα ευφάνταστο καλοκαιρινό φεστιβάλ αποχαιρετά το Δημοτικό Σχολείο Κοντοκαλίου τη σχολική χρονιά, αλλά και τους μαθητές της τελευταίας τάξης. Για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργάνωσε ένα πλούσιο πρόγραμμα με δραστηριότητες αθλητικές, μουσικές, εικαστικές αλλά και δημιουργικά παιχνίδια.

Στην έναρξη του διημέρου μαθητές, δάσκαλοι και γονείς θα τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου, ενώ λόγω του εθνικού πένθους όλες οι μουσικές εκδηλώσεις θα μεταφερθούν την Κυριακή.

Η αρχή θα γίνει με αθλητισμό και τουρνουά Μπάσκετ και θα ακολουθήσει το πρωτότυπο παραμύθι «Όταν το Κοντόκαλι φοράει τα καλά του». Τα παιδιά ζωγράφισαν σκηνές της καθημερινότητας ή τοποθεσίες του χωριού και όλα αυτά "έδεσαν" με ένα παραμύθι που έχει επιμεληθεί και θα αφηγηθεί ο παραμυθάς Βαγγέλης Συμπόνης μαζί με τους μαθητές της Γ' και Δ' Τάξης. Μάλιστα οι ζωγραφιές των παιδιών θα τυπωθούν σε βιβλίο. 

Το μουσικό μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει Κρουστά Σώματος (body percussion) από τους μαθητές της Ε' και Στ' Τάξης και Χάρτινα Κρουστά από την Α' Τάξη, αλλά και το τραγούδι «Τα καλύτερά μας χρόνια».

Το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει επίσης έκθεση ζωγραφικής "Βαν Γκογκ" (Ε' Τάξη), Έκθεση Κυανοτυπίας (Στ' Τάξη), κουκλοθέατρο με τους 12 Θεούς του Ολύμπου, παιχνίδια επιβίωσης, face painting, δημιουργική απασχόληση και μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και CPR από την Ε.Ε.Ε.Δ.

Το ξένοιαστο διήμερο θα κλείσει το απόγευμα της Κυριακής με απονομές του τουρνουά Μπάσκετ και αποχαιρετιστήρια δωράκια αποφοίτησης στους μαθητές της έκτης τάξης.  

ΦΩΤΟ@ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.