Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κέρκυρας – καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς

Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κέρκυρας – καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς

Ντίνα Ιωάννου, Πρόεδρος του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ανακοίνωσή τους το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κέρκυρας τόνισαν τα εξής: «Σύμφωνα

19
Ιανουαρίου / 2021

με δημοσιεύματα στον τύπο  μας έγινε γνωστό ότι η Αναπληρώτρια Δ/ντρια του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης δεν έκανε δεκτή πρόσληψη ιατρού για λόγους υγείας !! Η συγκεκριμένη ιατρός  έκρινε αυθαίρετα ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα ενώ εργάζεται κανονικά στο ΓΝΚ έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το σκοπό αυτό.  Την ίδια στιγμή μάλιστα  υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης στο εν λόγω κέντρο υγείας.
Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς είτε αφορά διαφορετικότητα , ασθένεια , φύλο ή οτιδήποτε άλλο. Η κάθε  αναπηρία σε συνάνθρωπο μας δεν σημαίνει και ανικανότητα .Η ενέργεια της αυτή αποτελεί παράγοντα με κοινωνικές και επαγγελματικές αποκλείσεις και είναι πέρα των αρμοδιοτήτων της.

Δεν επιτρέπουμε πολύ περισσότερο στον εργασιακό χώρο της δημόσιας υγείας τέτοιου μεγέθους συμπεριφορές ώστε να υπάρχει αποκλεισμός λόγω διαφορετικότητας .
Να σημειώσουμε δε ο συγκεκριμένος γιατρός εργαζόταν τουλάχιστον δύο χρόνια στο Νοσοκομείο και φυσικά έκανε εφημερίες στα ΤΕΠ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θεωρούμε απαράδεκτη την συμπεριφορά της και την μη πρόσληψη του ιατρού και αντιβαίνει στο Σύνταγμα,  στη Νομοθέσια και στην Διεθνή Σύμβαση Ατόμων με Αναπηρία. Καταδικάζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό όπως επίσης και κάθε μορφή ρατσισμού και αποκλεισμού του δικαιώματος για εργασία λόγω διαφορετικότητας.
Για μας δεν υπάρχει καμία αναπηρία αντιθέτως!  Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή όπως και στην εργασία και κανείς δεν μπορεί να το στερήσει.
Καλούμε την εν λόγω Αναπληρώτρια Διευθύντρια να ζητήσει συγνώμη και να κάνει ανάκληση της απόφασης της!

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ