Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εμβολιάστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός

Εμβόλιο
27 Δεκεμβρίου 2020 / 14:57

Ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα – Η Ευσταθία Καμπισιούλη νοσηλεύτρια ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό»

ΑΘΗΝΑ. H Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έκανε το εμβόλιο εναντίον της Covid-19. Η κα Καμπισιούλη με χαμόγελο και υψωμένο τον αντίχειρα -ότι όλα είναι καλά- έκανε το πρώτο εμβόλιο στη χώρα μας, σε μια συμβολική κίνηση καθώς σ’ αυτή τη φάση προτεραιότητα δίδεται στο υγειονομικό προσωπικό και τους ηλικιωμένους.



Λίγο πριν τις 14:30 έφτασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο Αττικόν  για να κάνει το εμβόλιο της Pfizer/BionTech κατά του κορονοϊού. «Για πρώτη φορά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την άφιξή του και ακολούθως χαιρέτησε το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο πρωθυπουργός πριν τον εμβολιασμό του συμπλήρωσε το σχετικό έγγραφο και ακολούθως μετέβη στην αίθουσα του εμβολιασμού. Μετά το εμβόλιο και με βάση το πρωτόκολλο, ο κ. Μητσοτάκης μεταφέρθηκε σε έναν ειδικό χώρο όπου πρέπει να παραμείνει για 15 λεπτά μετά το εμβόλιο.

Το μεσημέρι της Κυριακής 27/12/2020 εμβολιάστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Tην Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έφτασε στον «Ευαγγελισμό» στις 2μμ, περίμεναν στην είσοδο του νοσοκομείου ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας και ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης. Ακολούθως η κ. Σακελλαροπούλου εισήλθε στο εσωτερικό του νοσοκομείου και ήταν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που εμβολιάστηκε.

Πριν τον εμβολιασμό ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου, η ενημέρωση για το εμβόλιο και μετά τον εμβολιασμό, η παραμονή για μικρό χρονικό διάστημα στο χώρο του νοσοκομείου.

Όπως δήλωσε η ΠτΔ: «Το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη» και συμπλήρωσε ότι «η Ε.Ε. έδειξε ότι είναι μία κοινότητα αλληλεγγύης» ενώ αναφερόμενη στο νοσηλευτικό προσωπικό, είπε ότι ποτέ δεν θα μπορέσουμε να το ευχαριστήσουμε όσο του αναλογεί, τώρα θα υπηρετήσει και το σχέδιο των εμβολιασμών. «Τώρα πια δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει ένα χαμόγελο αισιοδοξίας», τόνισε η ΠτΔ.

Πηγή: ΕΡΤ