«Να γιορτάζουμε τον Άγιο Σπυρίδωνα όπως του ταιριάζει» λέει τώρα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας

«Να γιορτάζουμε τον Άγιο Σπυρίδωνα όπως του ταιριάζει» λέει τώρα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα έγιναν τα "βγάσματα τ΄ Αγιού",

11
Δεκεμβρίου / 2020

στις 8 το πρωί της Παρασκευής, πρώτης μέρας του τριήμερου προσκυνήματος του πολιούχου.

Παρά την γενική κατακραυγή, οι οδηγίες της Μητρόπολης ήταν να ηχούν πένθιμα οι καμπάνες τρεις φορές την ημέρα με τις σημαίες μεσίστιες, σε ένδειξη "ειρηνικής διαμαρτυρίας" για τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Παρά ταύτα, οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, θεωρήθηκαν ως ένδειξη καλής θέλησης από την κυβέρνηση και η Μητρόπολη Κέρκυρας "ανέκρουσε πρύμναν". Οι παραδοσιακές χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες επανήλθαν στις 12 το μεσημέρι. 

  

Σε σχετικό δελτίο Τύπου η Μητρόπολη αναφέρει «Κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε η πανήγυρις της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα. Μέσα σε κλίμα χαρμολύπης, καθώς το πρωί οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα και οι σημαίες των ναών κατέβηκαν μεσίστιες ως σημείο ειρηνικής διαμαρτυρίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την ακολουθία των βγασμάτων του Αγίου και της τοποθέτησής του στην θύρα, σύμφωνα με την κερκυραϊκή παράδοση. Στο τέλος της μικρής αυτής ακολουθίας ευχήθηκε να μην ξαναβρεθούμε σε τέτοια κατάσταση και ο άγιος την επόμενη χρονιά να αξιώσει όλους να τον γιορτάζουμε όπως του ταιριάζει».Η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας υπενθυμίζει ότι οι ακολουθίες μεταδίδονται απ’ ευθείας από το διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στην ιστοσελίδα imcorfu.gr.