Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες του Αγίου στην Κέρκυρα (videos)

Καμπάνες
11 Δεκεμβρίου 2020 / 10:29

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων «για την στάση της πολιτείας, η οποία θέτει την Εκκλησία υπό διωγμό»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Πένθιμα χτύπησαν το πρωί της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου, παραμονή του εορτασμού του πολιούχου και προστάτη της Κέρκυρας, Αγίου Σπυρίδωνα.

Το παράδοξο και πρωτοφανές αυτό γεγονός εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών της ειρηνικής διαμαρτυρίας, την οποία αποφάσισε η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, η οποία -σύμφωνα με ανακοίνωση του Μητροπολίτη, Νεκταρίου- «τελεί υπό διωγμό» από την ελληνική πολιτεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι καμπάνες όλων των ιερών ναών θα χτυπήσουν πένθιμα τρεις φορές, στις 8 το πρωί, στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα, στην πόλη το τριήμερο 11-13 Δεκεμβρίου, ενώ στην επαρχία τουλάχιστον την ημέρα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα.



Σημειώνεται, εξάλλου, ότι στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του λαού του Θεού από το προσκύνημα του Αγίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ι.Μ., οι σημαίες στους ναούς θα είναι μεσίστιες για το τριήμερο.



* Πρώτο video:  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
** Δεύτερο video:  Γεράσιμος Μουρμούρης (Facebook)