Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κανείς δεν ψήφισε υπέρ του ΦΟΔΣΑ!

δημοτικό συμβούλιο
04 Δεκεμβρίου 2020 / 21:01
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ούτε μια ψήφο δεν συγκέντρωσε η καταβολή του μεριδίου του κεντρικού Δήμου στο μετοχικό κεφάλαιο του διαβαθμιδικού, περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, στη δια περιφοράς «συζήτηση» του θέματος.

Η «συνεδρίαση» έτσι κι αλλιώς έγινε δίχως εισήγηση ενώ υπό διευκρίνιση παραμένει ποιοι μετείχαν ώστε να υπολογίζονται στην απαρτία. Κάτι που όπως δήλωσε στο enimerosi.com, ο πρόεδρος του συμβουλίου, Δ. Μεταλληνός θα το εξετάσει τη... Δευτέρα. 

Πάντως με τουλάχιστον 23 αποχές καταγεγραμμένες, αμφισβητείται η νομιμότητα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. «Παρών» δήλωσαν οι Καρύδης, Πουλής και ο Νικηφόρος Κοσμάς της Εκκίνησης. Ο πρόεδρος έχει διαφορετική άποψη, επικαλούμενος τις έκτακτες ρυθμίσεις (;) λόγω κορονοϊού. Είναι επίσης διερευνητέο αν οι απέχοντες, απείχαν από την συνεδρίαση ή τη ψηφοφορία! Γρίφος!

Απείχαν οι δώδεκα σύμβουλοι του Τρεπεκλή, οι τρεις του Νεράντζη, τρεις της ΛΑΣΥ, τέσσερις του Καλούδη και η Δρυ. Όλοι οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των συμβούλων της παράταξης της δημάρχου τοποθετήθηκαν εναντίον της καταβολής του μεριδίου. (Σ.σ. Άρα έτσι αποκαλύπτεται και η εισήγηση της δημάρχου, που δεν έγινε). 

Παρά ταύτα, ο Νεράντζης ισχυρίζεται ότι η Οικονομική Επιτροπή έχει προ πολλού πάρει απόφαση καταβολής του μεριδίου και υπενθυμίζει πως το συμβούλιο έχει επίσης ορίσει εκπρόσωπο στη γενική συνέλευση του ΦΟΔΣΑ, που συμμετείχε και στην ιδρυτική του πράξη. 

Από την άλλη πλευρά, κυριαρχεί η πεποίθηση ότι ο επίμαχος νόμος είναι προβληματικός και ότι γι' αυτό αντιδρούν Κέρκυρα και Αργοστόλι, παρ' όλο που η Κεφαλονιά έχει και την έδρα του Φορέα.

Πάντως, το βράδυ της Παρασκευής και αμέσως μετά τη δια περιφοράς «συζήτηση» του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, η παράταξη «Κερκυραίων Δήμος» της δημάρχου, είχε συνεδρίαση δημοτικής ομάδας, με τηλεδιάσκεψη για να εξετάσουν τα μέλη της τα επόμενα βήματά τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.