Αναζητούσαν 500 δικογραφίες και βρήκαν χίλιες!

Αναζητούσαν 500 δικογραφίες και βρήκαν χίλιες!

Πάντως η μεταφορά τους εκτός Δικαστηρίων δεν συνδέεται με τη μετακόμιση των Υπηρεσιών στο καινούργιο Μέγαρο το 2012. ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι χαμένες δικογραφίες ανάμεσα σε ΄κείνες που βρέθηκαν στον Γαρούνα και είχε παραγγείλει την ανασύστασή τους τον Ιούνιο, ο Εισαγγελέας.

04
Νοεμβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε περίπου χίλιες δικογραφίες, άλλως ένα ολόκληρο δωμάτιο ή τριάντα μεγάλες σακούλες με φακέλους, ανεβάζουν καλά πληροφορημένες πηγές την σοδειά της κατ' οίκον έρευνας ανδρών της Ασφάλειας με τον Εισαγγελέα Δ. Λαμπρίδη σε αγροικία στον Κ. Γαρούνα. 

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρονται στην διαπίστωση ότι μετά τον πρώτο έλεγχο, τουλάχιστον 350 εξ αυτών είναι από τις δικογραφίες που αναζητούνταν από τον Ιούνιο και η Εισαγγελία είχε παραγγείλει τότε την ανασύστασή τους. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν σημαντικό μέρος του φακέλου της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση που διενεργείται με την ευθύνη του Εισαγγελέα Εφετών Κερκύρας, Κ. Κουκούτση.

Πρόκειται για έγγραφα δικογραφιών από το 2005 έως και το 2017, που αφορούν σε υποθέσεις που ακόμα κι αν παραγράφτηκαν λόγω της παρέλευσης του χρόνου, αποσύρθηκαν, κατά τα φαινόμενα, χωρίς την απαιτούμενη προς τούτο δικαστική απόφαση. 

Πολύ δε περισσότερο δεν αποφασίστηκε η καταστροφή τους, κάτι το οποίο γίνεται με τους προβλεπόμενους όρους και πάντως αφού υπάρξουν στο οικείο Αρχείο του Πρωτοδικείου. Τούτο σημαίνει, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ότι όλες αυτές οι υποθέσεις θα πρέπει να επανεξετασθούν. Γεγονός που θα βοηθήσει και στην αποκάλυψη του κινήτρου της μεταφοράς τους εκτός.

Δεδομένου μάλιστα του εκδηλωμένου ενδιαφέροντος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και της φύσης της προκαταρτικής, ποινικής εξέτασης που διενεργείται από τον Εισαγγελέα Εφετών, η πιθανή εξέλιξη της υπόθεσης είναι να οδηγηθεί στην τακτική ανάκριση ώστε να σχηματισθεί δικογραφία και να αποδοθούν κατηγορίες. Πιστεύεται μάλιστα ότι η βούληση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι τέτοια που δεν θα χαθεί περιττός χρόνος στην εκκαθάριση της υπόθεσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ