Αθώα από το Εφετείο Κερκύρας η τ. Εισαγγελέας Μαρία Τατάκη - Δεν είχε δόλο

Το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι η τότε κατάσταση στην Εισαγγελία Κέρκυρας χαρακτηριζόταν από αταξία, ελλιπή μηχανοργάνωση και οργανωτικές αστοχίες, ειδικά μετά τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων το 2012, που είχε δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στη διαχείριση των υποθέσεων.
ΑΘΗΝΑ. Δικαστική δικαίωση για την πρώην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, Μαρία Τατάκη, έφερε το Εφετείο Κέρκυρας, το οποίο την έκρινε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος ενώ για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας για το οποίο καταδικάστηκε σε πέντε έτη φυλάκιση εκκρεμεί η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά της.
Η πρώην εισαγγελέας είχε αρχικά βρεθεί αντιμέτωπη με κακουργηματικές κατηγορίες με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων να της επιβάλλει το 2022 ποινή φυλάκισης 5 ετών, με αναστολή, χωρίς ωστόσο να εκτίσει καμία ημέρα στη φυλακή. Η νέα απόφαση του Εφετείου Κέρκυρας τη δικαίωσε, αναγνωρίζοντας ότι η τότε κατάσταση στην Εισαγγελία Κέρκυρας χαρακτηριζόταν από αταξία, ελλιπή μηχανοργάνωση και οργανωτικές αστοχίες, ειδικά μετά τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων το 2012, που είχε δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στη διαχείριση των υποθέσεων.