Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έλεγχο από τον ΕΟΔΥ σε όλους τους υπαλλήλους των Φυλακών ζητά η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων

Φυλακές Κέρκυρας
22 Οκτωβρίου 2020 / 14:46

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας, μετά την ύπαρξη κρουσμάτων Covid19 στις Φυλακές, δεν θα δεχτούν τον έλεγχο μόνο μερικών συναδέλφων τους, παρά μόνο το σύνολο αυτών, καθώς όπως επισημαίνουν οι φυλακές είναι ιδρύματα με ιδιαιτερότητες και δεν μπορούν να τεθούν σε καραντίνα

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΝΩΣΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ).  Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, μετά την ύπαρξη των δύο θετικών κρουσμάτων Covid19 σε κρατούμενους των Φυλακών, το περασμένο Σάββατο (17/10), αλλά και την απουσία ελέγχων σε κρατούμενους και εργαζόμενους από τον ΕΟΔΥ μέχρι και σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν θα δεχτούν τον έλεγχο μόνο μερικών συναδέλφων τους, παρά μόνο το σύνολο αυτών, καθώς όπως επισημαίνουν οι φυλακές είναι ιδρύματα με ιδιαιτερότητες και δεν μπορούν να τεθούν σε καραντίνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας αναφέρει:

«Το Σάββατο 17/10/2020 μετά από θερμομέτρηση δυο κρατούμενων οι όποιοι βρέθηκαν να είναι εμπύρετοι μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Κ. για εξέταση COVID 19 σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Την Δευτέρα 19/10/2020 μας κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα ότι οι δυο κρατούμενοι είναι θετικοί στον COVID 19 , άμεσα οι δυο κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο για COVID 19 και οι υπόλοιποι κρατούμενοι της ακτίνας περιορίστηκαν στα κελιά τους όπου είναι έγκλιση μέχρι και σήμερα.

Αμέσως μόλις μας κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα οι συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι COVID 19, επιχείρησαν να ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ, μετά από δυο ώρες κατάφεραν να επικοινωνήσουν, με την απάντηση του ΕΟΔΥ να είναι, «κάντε ότι κάνατε και περιμένετε οδηγίες».

Την Τρίτη 20/10/2020 μας ενημέρωσαν ότι θα έρθουν την επόμενη μέρα (Τετάρτη 21/10/2020), με τελική ημερομηνία να έρθουν την Πέμπτη 22/10/2020 για να κάνουν τεστ στους κρατούμενους της ακτίνας και σε 25 συνάδελφους, όταν οι συνάδελφοι που έχουν έρθει σε επαφή με την συγκεκριμένη ακτίνα ή συνάδελφος με συνάδελφο είναι πάνω από 80.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι φυλακές είναι ιδρύματα με ιδιαιτερότητες, καθώς δεν μπορούν να τεθούν σε καραντίνα ή να κλείσουν για 14 ημέρες, ήδη οι κρατούμενοι έχουν φτάσει στα όρια τους λόγο του ότι είναι έγκλειστοι για τέταρτη μέρα και δεν γνωρίζουν εάν νοσούν, από την άλλη οι συνάδελφοι ανησυχούν για την υγεία τους, αλλά και την υγεία των οικείων προσώπων.

Για αυτό το λόγο, δεν θα δεχτούμε τον έλεγχο μερικών συναδέλφων παρά μόνο το σύνολο αυτών».