Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε καραντίνα μία πτέρυγα των Φυλακών Κέρκυρας, μετά από 2 θετικά κρούσματα

Φυλακές Κέρκυρας
19 Οκτωβρίου 2020 / 18:31
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σε καραντίνα όλοι οι κρατούμενοι της πτέρυγας, οδηγίες του ΕΟΔΥ αναμένουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θετικά στον κορωνοϊό βγήκαν τα τέστ που υποβλήθηκαν δύο κρατούμενοι των Φυλακών Κέρκυρας που εμφάνισαν συμπτώματα ασθένειας. 

Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και οι κρατούμενοι, 36 και 39 ετών ετών, οδηγήθηκαν πίσω στη Φυλακή, σε απομόνωση, καθώς κρίθηκε ότι τα συμπτώματά τους δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να νοσηλευθούν. 

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δόθηκε και η εντολή να τεθούν και οι 22 κρατούμενοι της ακτίνας Η' σε καραντίνα στα κελιά τους και να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακτίνες των φυλακών δεν έχουν επαφή μεταξύ τους, ούτε προαυλίζονται στον ίδιο χώρο, γι΄αυτό και απομονώθηκε μόνον η συγκεκριμένη πτέρυγα. 

Για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους η οδηγία -τουλάχιστον μέχρι τον απόγευμα της Δευτέρας- ήταν να συνεχίσουν τις υπηρεσίες τους κανονικά, τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας. Πέραν αυτών, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης και το προσωπικό των φυλακών αναμένει οδηγίες του ΕΟΔΥ και, κυρίως, τεστ.   
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.