Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

To 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας δεύτερο στην Περιφέρεια Ιονίων στην ευρωπαϊκή δράση ASOC (videos)

ASOC
03 Οκτωβρίου 2020 / 09:48
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πρώτο στην Περιφέρεια το ΕΠΑΛ Αργοστολίου

ΚΕΡΚΥΡΑ (Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης). Ολοκληρώθηκε  στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 η δράση ASOC «Αt the School of Open Cohesion [ASOC]», η οποία  απευθυνόταν σε σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είχε σκοπό τη γνωριμία και την καλλιέργεια του ενδιαφέροντος των νέων για τα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περίπτωσή μας στα Ιόνια Νησιά.

Η 3μελής Επιτροπή Αξιολόγησης που συστάθηκε με απόφαση της Περιφερειάρχη Ιόνιων Νησιών, κας Ρόδης Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, αφιέρωσε αρκετό χρόνο για την ουσιαστική και δίκαιη αξιολόγηση όλων των ομάδων και κατέληξε στην εξής βαθμολογική κατάταξη:

1.Η2Ο ΕXPLORERS (ΕΠΑΛ Αργοστολίου)  -  Έργο: Μονάδα αφαλάτωσης στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς δυναμικότητας 8.000m3  πόσιμου νερού την ημέρα



2.CFU BRUSSAILORS (7o Γυμνάσιο Κέρκυρας) - Έργο: Ανέγερση 4ου Ενιαίου Λυκείου Κέρκυρας



3.THE TURTLE EXPLORERS (EΠΑΛ Ζακύνθου) - Έργο: Προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου



4.CASTLE UNITY (1ο ΓΕΛ Λευκάδας) - Έργο: Ανάδειξη Κάστρου Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα



Με βάση την επιμέρους βαθμολόγηση των αξιολογητών, ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων ήταν μεγάλος, αφού όλες διακρίθηκαν για την ευρηματικότητα, την ομαδικότητα και τον ενθουσιασμό τους.

Ο Περιφ/κος Δ/ντης Εκπαίδευσης Πέτρος Αγγελόπουλος θέλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί για τον ενθουσιασμό και την επιμονή τους, τους μαθητές και καθηγητές των 4 σχολικών μονάδων, ένα από κάθε νομό, που έλαβαν μέρος στην πιλοτική δράση ASOC: «Σε μια τέτοια δράση όλοι οι μαθητές/τριες είναι νικητές και αξίζουν επιβράβευση. Λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς και τα μέτρα που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας Covid-19.

Γα τη λήξη της δράσης και την βράβευση της ομάδας Η20 Explorers του ΕΠΑΛ Αργοστολίου θα οργανωθεί εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου την προσεχή Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18.00, με υβριδική μορφή. Παρόντες στην εκδήλωση, με φυσική παρουσία, θα είναι οι μαθητές και οι καθηγητές τους και ορισμένοι προσκεκλημένοι από την Π.Ε. Κεφαλονιάς.

Ταυτόχρονα, μέσω διαδικτύου, θα συμμετέχουν οι ομάδες από τα άλλα νησιά της Περιφέρειας με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους, οι υπεύθυνοι της δράσης ASOC Iταλίας και Ελλάδας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, μέλη της επιτροπής αξιολόγησης κ.ά.

Η ΠΔΕ Ιονίων Νήσων θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς για την προώθηση της Συνοχής και της Συνεργασίας στην εκπαιδευτική κοινότητα και θα συμμετέχει σε δράσεις και πρωτοβουλίες για το σκοπό αυτό»
ενημερώνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.