Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κεραμέως: Τις αργίες θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες από τις καταλήψεις

Καταλήψεις
30 Σεπτεμβρίου 2020 / 13:57

«Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση» τόνισε η Υπουργός Παιδείας

ΑΘΗΝΑ. Αναπλήρωση θα γίνει για όλες τις χαμένες ώρες διδασκαλίας από τις καταλήψεις, ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, ξεκινά από αύριο υποχρεωτική τηλεκπαίδευση με ευθύνη της Διύθυνσης του σχολείου.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, η Υπουργός σημείωσε τα εξής:

- Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών,  Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

- Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.  Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

«Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν  μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει  την πρόσβαση στην εκπαίδευση» σημειώνει η Υπουργός.