Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γερμανών αξιωματούχων με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Επιμελητήριο Κέρκυρας
17 Ιουλίου 2020 / 16:44

Η πορεία του Τουρισμού μετά τον κορωνοϊό, η συνεργασία με τη Γερμανία σε επίπεδο εκπαίδευσης και πρακτικής στον τουριστικό τομέα, αλλά και σε επίπεδο Επιμελητηρίων, απασχόλησε τους διοκούντες το Επιμελητήριο Κέρκυρας και τους Γερμανούς αξιωματούχους που βρέθηκαν στο νησί των Φαιάκων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 16 Ιουλίου, στο Επιμελητήριο Κέρκυρας μεταξύ του Προέδρου, Γ. Χονδρογιάννη, του Α' Αντιπροέδρου, Ν. Χειρδάρη και των κ.κ. Norbert Barthle, Υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας,  Dr. Ernst Reichel, Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα, και  Γεώργιου Κρεμλή, Συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα κυκλικής οικονομίας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου από το Επιμελητήριο Κέρκυρας:

Συζητήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα τα εξής:

Η πορεία του τουρισμού μετά τον κορωνοϊο και κατ’ επέκταση της οικονομίας του νησιού, λόγω της δραματικής μείωσης της τουριστικής σεζόν.

Εξηγήθηκε στο κ. Υφυπουργό ότι η Κέρκυρα είναι πλήρως συμμορφωμένη με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, επομένως οι Γερμανοί τουρίστες που  επισκέπτονται το νησί πρέπει να  αισθάνονται ασφαλείς  και να ενθαρρύνονται να επιλέξουν την Κέρκυρα ως τουριστικό προορισμό.

Ζητήσαμε να συνεχιστεί και να επαναληφθεί το πρόγραμμα της Γερμανικής κυβέρνησης MOBIPRO, μέσω του οποίου το Επιμελητήριο μας είχε αναλάβει την πρωτοβουλία και  έστειλε στη Γερμανία 30 νέα παιδιά, Κερκυραίους, τελειόφοιτους  Λυκείου, τα οποία φοίτησαν εντελώς δωρεάν σε σχολή τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης  με  παράλληλη αμειβόμενη πρακτική εξάσκηση σε μεγάλες τουριστικές μονάδες της Γερμανίας.

Οι  εμπειρίες και οι εντυπώσεις από τα παιδιά που ωφελήθηκαν από αυτό το πρόγραμμα και από αυτή την πρωτοβουλία είναι άριστες, τα πτυχία που πήραν είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και έχουν εξασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση στη Γερμανία, αν το επιθυμούν.

Επίσης συζητήθηκε με τον κ. Norbert Pestka, συντονιστή για τη συνεργασία Ελληνικών και Γερμανικών Επιμελητηρίων,  η δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας, αλλά και η συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας σε πιλοτικό πρόγραμμα για την  υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και τη προώθηση των εξαγωγών.

Προτάθηκε και έγινε δεκτό το περίπτερο του Επιμελητηρίου μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (εάν πραγματοποιηθεί) να τύχει ιδιαίτερης προβολής στη Γερμανική αγορά, καθώς η Γερμανία φέτος είναι η τιμώμενη χώρα.

Τέλος, αντιπροσωπία του Επιμελητηρίου θα παρευρεθεί στις εργασίες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα λάβει χώρα το Νοέμβριο στην Αθήνα.