Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: «Άνθρακες ο θησαυρός, κε Μητσοτάκη!»

Γαλιατσάτος Θεόδωρος
13 Ιουλίου 2020 / 11:30

Τα συμπεράσματά του από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κέρκυρα, επικοινώνησε μέσω Facebook ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  «Άνθρακες ο θησαυρός», σύμφωνα με τον πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ήταν το βασικό συμπέρασμα από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητοστάκη, στην Κέρκυρα.

Ο επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.»  έγραψε χαρακτηριστικά στο FB:

«Συμπεράσματα από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κέρκυρα:

1. δεν τοποθετήθηκε σε κανένα από τα μεγάλα προβλήματα του νησιού, ειδικά σε αυτά που οι πολιτικοί του φίλοι αλλά και οι αναλυτές δημοσιογράφοι θεωρούσαν ως "εκ των ουκ άνευ".( φράγματα, άξονας Β-Ν, υγειονομική περιφέρεια , φρούρια )

2. κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Αχίλλειο έκανε "μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα" αφού όσα είπε είναι ενέργειες της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ η οποία αποφάσισε και εξασφάλισε την πλήρη χρηματοδότηση για την επισκευή και την ανάδειξη του μνημείου.

3.βρήκε απέναντί του και απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης του την κινητοποίηση φορέων και πολιτών, σε δύο συγκεντρώσεις με μεγάλη συμμετοχή. Τις περιφρόνησε και τις δύο. Στην πρώτη "απάντησε" με ευχολόγια άνευ αξίας στην συνάντηση με τους φορείς, στην δεύτερη με την παρουσία των ΜΑΤ και την προκλητική παρουσία του σε μια καταχρηστική "επένδυση" που καταστρέφει το περιβάλλον και ξεπουλά την δημόσια περιουσία.

4. ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ και οι ...άριστοι υπουργοί και γραμματείς που τον συνόδευαν δεν άφησαν καμία αμφιβολία ,ούτε για το πόσο εύκολα μπορούν να ιδιοποιούνται τα έργα και τις ιδέες άλλων ούτε με το μέρος ποιών συμφερόντων είναι.. Πιό ξεκάθαρο δεν γίνεται.

5. ο Μητσοτάκης στην Κέρκυρα υπέστη σε επικοινωνιακό και κυρίως πολιτικό επίπεδο την πρώτη μεγάλη του ήττα μετα τις εκλογές.

6. Ίσως μάλιστα αν γνώριζε πως ενας από τους ...αρίστους του που τον συνόδευαν ,είχε πιαστεί "με την γίδα στην πλάτη" για την υπόθεση των υδατοδρομίων της ΠΙΝ, και ένας/μία απο αυτούς που τον υποδέχτηκαν στην Κέρκυρα ελάμβανε επι οκτώ μήνες δυο μισθούς ,ως μη όφειλε , ίσως να το ξανασκεφτότανε αυτό το ταξίδι!

7. "άνθρακες ο θησαυρός"! κ. Μητσοτάκη».