Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Like

Editorial
07 Ιουλίου 2020 / 14:00

Παλιά και καινούργια σχήματα στην σχέση των πολιτών με τους πολιτικούς και την πολιτική, ελέω συγκυρίας και νέας πολιτισμικής κατάστασης.

Οι πολιτικοί επισκέπτονται πλέον με μεγάλη συχνότητα την Κέρκυρα, θολοπλέοντας στις παλιές επικοινωνιακές καταστάσεις μιας χρήσης. Παράγοντας δηλ. επικοινωνιακό μάλλον παρά πολιτικό προϊόν που καταναλώνεται αμέσως και επί τη εμφανίσει, αφήνοντας μιαν επίγευση παραπολιτικού, gossip και πάντως αμηχανίας.


Θωρακισμένοι πίσω από την επικοινωνιακή υπεροπλία που παρέχει πλέον το σύστημα μαζικής ενημέρωσης, αναζητούν μιαν έξυπνη ατάκα, ένα εύστοχο αντανακλαστικό, ένα τόσο δα τσιμπιματάκι, που θα τους διατηρήσει στον εκράν τόσο λίγο όσο ίσως ζουν και τα κουνούπια!
Γι' αυτήν την κατάσταση δεν φταίει ακριβώς κάποιος (σ.σ. για να μην θεωρηθεί στείρα αντιπολιτευτικό το σημείωμα) αλλά όλοι μας, πολιτικοί και επίσημοι δημοσιολόγοι. Όσοι τουλάχιστον κατολίσθησαν στο κυνήγι των εντυπώσεων, έτσι ακριβώς όπως αυτό επιβεβαιώνεται από τα νέα ήθη που καθιέρωσαν οι πανίσχυρες πλατφόρμες. Like!

Το νησί ζει από χθες στους ρυθμούς της επίσκεψης του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου. Εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναζητήσει εκ νέου ένα θεσπέσιο φόντο σαν το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης για να επαναβεβαιώσει την πεποίθησή του στις επενδύσεις/κατασκευές, που μπορεί και να καταναλώνουν έτσι και τους τελευταίους διαθέσιμους πόρους. Αυτούς λόγω των οποίων η Κέρκυρα κατατάσσεται στα παραδεισένια νησιά.

Για την ενίσχυση του συλλογισμού, ρητορικό το ερώτημα: Πόσο παραδεισένιο είναι πια το Μπαρμπάτι;

Μητσοτάκης, υπουργοί, τοπικές Αρχές, χαμογελαστοί και με τα καλά τους, αν και κάπως κάζουαλ, και πάντως αστυνομικώς μακριά από διαδηλωτές και διαμαρτυρόμενους θα πετύχουν μάλλον, και αυτήν τη φορά, τα πλάνα που θα κατακλύσουν κάθε μορφής οθόνη πλέον, και όχι μόνον τις τηλεοπτικές. Σε μια αναπαραγωγή της εικονικής Δημοκρατίας, το τεχνολογικά δηλ. διάδοχο εκείνο σχήμα της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας που έφερε μαζί του ο Διαφωτισμός και η γαλλική επανάσταση, μέρες πούναι. Όλα αυτά λίγο πριν την 14η Ιουλίου. Μια ημερομηνία που μπορεί και να σου πυρπολεί το μυαλό...