Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαρδαλιάς: «400 έλεγχοι στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας κάθε μέρα» (video - photos)

Χαρδαλιάς Νίκος
26 Ιουνίου 2020 / 14:57

Την Κυριακή στο διεθνές αεροδρόμιο της Κέρκυρας εγκαθίσταται κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων με υγειονομικά στελέχη - Τη Δευτέρα η άσκηση προσομοίωσης στο «Ιωάννης Καποδίστριας»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εκπτώσεις και ρίσκα, όταν πρόκειται για τη δημόσια υγεία», τόνισε εμφατικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσκεψή του στο διεθνές αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας».







Ο κος Χαρδαλιάς βρέθηκε στο νησί των Φαιάκων το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στα 18 αεροδρόμια της χώρας, τα οποία ανοίγουν τις πύλες τους την 1η Ιουλίου για τους επισκέπτες από το εξωτερικό.



Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πήρε μέρος σε σύσκεψη με την διοίκηση του αεροδρομίου, ανώτατα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπως και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α' και Β' Βαθμού.



Το «παρών», εξάλλου, έδωσαν μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, οι Δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης και Κώστας Λέσσης, αντίστοιχα, οι Αντιπεριφερειάρχες, Μελίτα Ανδριώτη, Κώστας Ζορμπάς και Νίκος Μηλιώτης.



Σκοπός των συσκέψεων αυτών, στις οποίες προΐσταται ο Νίκος Χαρδαλιάς και γίνονται σε όλα τα αεροδρόμια είναι ο συντονισμός των αρμόδιων Αρχών και η οργάνωση όλων των διαδικασιών, οι οποίες θ' ακολουθούνται από 1ης Ιουλίου βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που έχουν ήδη ανακοινωθεί.



«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους τουρίστες, χωρίς να κάνουμε καμία παραχώρηση στο θέμα της δημόσιας υγείας, κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο και αποτελεί βούληση της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας και πριν περιηγηθεί στους χώρους του «Ιωάννης Καποδίστριας».



Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, την Κυριακή 28 Ιουνίου θα βρεθεί και θα εγκατασταθεί στην Κέρκυρα ειδικό κλιμάκιο με υγειονομικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο συνεπικουρούμενο από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, θα «τρέχει» τις διαδικασίες ελέγχου των επισκεπτών στο αεροδρόμιο από το εξωτερικό.





«Θα γίνονται, βάσει ενός ειδικού αλγόριθμου, 400 δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε καθημερινή βάση στους επισκέτπες από τις διεθνείς πτήσεις», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς επισημαίνοντας πως «όλο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μια δύσκολη άσκηση, προφανώς σε αχαρτογράφητα νερά και το διακύβευμα είναι να μείνει σημαντική παρακαταθήκη στη χώρα σε ότι αφορά τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια και την οργάνωση».



Όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν γίνει γνωστά και τα ξενοδοχεία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως «ξενοδοχεία καραντίνας».



Η πρόβα τζενεράλε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας ενόψει της 1ης Ιουλίου, θα γίνει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, στις 13:00, όταν θα λάβει χώρα η τελική σύσκεψη και η άσκηση προσομοίωσης.