Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Κέρκυρα

Δημοπράτηση
29 Μαΐου 2020 / 13:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναρτήθηκε σήμερα η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Κέρκυρα.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις του διαγωνισμού δημοσιεύονται στο αυριανό φύλλο (30/5/2020) της εφημ. Καθημερινή Ενημέρωση.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, συνολικής δυναμικότητας 35.000 τόνων Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων (ΑΣΑ) ανά έτος.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης της σύμβασης ορίζεται κατά μέγιστον σε ενενήντα έξι (96) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, εκ των οποίων οι πρώτοι δεκαοκτώ (18) μήνες, κατά μέγιστον, αφορούν στην κατασκευή του έργου, τη θέση του σε λειτουργία του και την προμήθεια του κινητού εξοπλισμού, οι επόμενοι έξι (6) μήνες στη δοκιμαστική λειτουργία και οι επόμενοι εβδομήντα δύο (72) μήνες στην κανονική λειτουργία.

Συνοπτικά

Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ( ΠΡΩΝ ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.)   προκηρύσσει ανοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό για το έργο:
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΑΣΑ) ΚΕΡΚΥΡΑΣ»
Εκτιμώμενης αξίας 34.125.548,90 € χωρίς Φ.Π.Α. 24%, πλέον δικαιώματος προαίρεσης ποσού 10.173.936,00 € χωρίς Φ.Π.Α. 24%
Συνολικής εκτιμώμενης αξίας (με το δικαίωμα προαίρεσης) 44.299.484,90 € χωρίς Φ.Π.Α.
για τη κατασκευή και λειτουργία του έργου που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.
 
  1. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών:
Το έργο εντάσσεται στη κατηγορία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, Η/Μ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΥΓΡΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΙΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.
 
CPV: 45222100-0 (Κατασκευαστικές εργασίες για μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων)
CPV: 90513000-6 (Υπηρεσίες επεξεργασίας και διάθεσης μη επικίνδυνων απορριμμάτων και αποβλήτων) 
CPV: 34144710-8 (Τροχοφόροι φορτωτές)
CPV: 43211000-5 (Αυτοκινούμενοι προωθητήρες γαιών)
CPV: 42414110-2 (Περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα)
 
  1. Αντικείμενο του έργου:
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, συνολικής δυναμικότητας 35.000 τόνων Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων (ΑΣΑ) ανά έτος. Περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες υποδομές και την προμήθεια κινητού εξοπλισμού.
Επιπροσθέτως, επειδή είναι αναγκαία η προώθηση συστημάτων για την επεξεργασία οργανικών απόβλητων, με χωριστή συλλογή των οργανικών απόβλητων από μαζικά σημεία εστίασης ή και νοικοκυριά (οργανικά κουζίνας) καθώς και άλλων οργανικών απόβλητων (πράσινα κ.λπ.), εντός του ως άνω γηπέδου θα κατασκευαστεί και Μονάδα Επεξεργασίας Προδιαλεγμένου Οργανικού Κλάσματος δυναμικότητας 12.500 τόνων ετησίως.
 
Η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει κατ΄ ελάχιστον τις ακόλουθες μονάδες:
  • Μονάδα υποδοχής και προσωρινής αποθήκευσης των εισερχόμενων ΑΣΑ
  • Μονάδα υποδοχής και προσωρινής αποθήκευσης των εισερχόμενων προδιαλεγμένων οργανικών.
  • Μονάδα μηχανικής επεξεργασίας των ΑΣΑ με στόχο την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και το διαχωρισμό του οργανικού κλάσματος προς βιολογική επεξεργασία και ενεργειακή αξιοποίησή του.
  • Μονάδα βιολογικής επεξεργασίας του οργανικού κλάσματος των ΑΣΑ και των προδιαλεγμένων οργανικών με τη μέθοδο της αναερόβιας χώνευσης.
  • Μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης του παραγόμενου βιοαερίου (συμπαραγωγή ηλεκτρικής – θερμικής ενέργειας).
  • Μονάδα αερόβιας βιολογικής επεξεργασίας του χωνεύματος.
  • Mονάδα εξευγενισμού – ραφιναρίας του κομποστοποιημένου, ώστε να παραχθεί χώνεμα τύπου Α και compost συγκεκριμένων προδιαγραφών.
  • Μονάδα ωρίμασης κομπόστ τύπου Α και κοµπόστ προδιαλεγμένου οργανικού.
  • Μονάδες περιβαλλοντικής προστασίας για την επεξεργασία των παραγόμενων αερίων ρύπων και υγρών απόβλητων.
 
Επίσης, περιλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής, την προμήθεια κινητού εξοπλισμού και τη δοκιμαστική λειτουργία του έργου για 6 μήνες.
 
Στόχος της εγκατάστασης είναι η ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών, η παραγωγή κοµπόστ από τα προδιαλεγμένα οργανικά, καθώς και κοµπόστ του οργανικού που διαχωρίζεται από τα σύμμεικτα ΑΣΑ μέσω της μηχανικής διαλογής. Το οργανικό κλάσμα, τόσο το προδιαλεγµένο, όσο και το διαχωρισμένο μέσω μηχανικής διαλογής, θα υφίσταται αναερόβια χώνευση, με στόχο την παραγωγή βιοαερίου και τη σύγχρονη ενεργειακή αξιοποίηση του βιοαερίου αυτού με παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας και διάθεση της ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ.
 
Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται και η λειτουργία της υποδομής για 72 μήνες. Στο πλαίσιο της περιόδου κανονικής λειτουργιάς του έργου προβλέπεται Ανεξάρτητος Εξειδικευμένος Σύμβουλος Παρακολούθησης Υπηρεσιών Λειτουργιάς (ΑΕΣΠΥΛ) που διορίζεται από κοινού από τα συμβαλλόμενα μέρη, με αντικείμενο την παρακολούθηση της λειτουργίας του έργου και ειδικότερα των αποτελεσμάτων κυρίων δεικτών απόδοσης λειτουργίας του έργου (ανάκτηση ανακυκλώσιμων, εκτροπή ΒΑΑ, υπολειμματικότητα), την παρακολούθηση των τεχνικών απαιτήσεων που απορρέουν από την απόφασή ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και την παροχή τεχνικών συμβούλων σε θέματα που αφορούν στα αποτελέσματα των κυρίων δεικτών απόδοσης λειτουργίας. Οι αναλυτικότερες απαιτήσεις περιλαμβάνονται στην Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων
 
  1. Χρηματοδότηση:
Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και αποτελεί υποέργο της Πράξης «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) Κέρκυρας» - Κωδικός Πράξης» με Κωδικό ΟΠΣ 5041382 και ως εκ τούτου η θετική γνώμη από την ΕΥΔ ΕΠ ΥΜΠΕΡΑΑ ή η τεκμαιρόμενη θετική γνώμη για τη διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης αποτελεί όρο για τη χρηματοδότηση της πράξης.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 80%, από Ιδίους Πόρους και από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (κωδικός της Σ.Α. της πράξης είναι 2019ΣΕ27510088 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας). Αναλυτικότερα:
•             Κατασκευή Έργου (τμήμα 1):
  • 28.765.862,39€ με Φ.Π.Α. χρηματοδότηση από Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020
  • 934.137,61 με Φ.Π.Α. χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Συνδέσμου Διαχείρισης Στέρεων Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Νομού Κέρκυρας
 
•             Κανονική 6ης Λειτουργία του έργου (τμήμα 2)
  • 12.615.680,64 € με ΦΠΑ χρηματοδότηση σε ποσοστό 100% από ίδιους πόρους του Συνδέσμου Διαχείρισης Στέρεων Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Νομού Κέρκυρας
 
•             Δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον 6 έτη λειτουργίας του έργου
  • 12.615.680,64 € με ΦΠΑ χρηματοδότηση σε ποσοστό 100% από ίδιους πόρους του Συνδέσμου Διαχείρισης Στέρεων Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Νομού Κέρκυρας
                                               
  1. Κριτήριο Ανάθεσης:
Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Ν.4412/16 και με αξιολόγηση μελέτης σύμφωνα με το άρθρο 50 του ν. 4412/2016.
 
  1. Σύστημα Δημοπράτησης:
Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζόμενων, θα συνταχθεί και θα υποβληθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα της Διακήρυξης.
 
  1. Δικαιούμενοι συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο των ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, Η/Μ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΥΓΡΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΙΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ και
που είναι εγκατεστημένα σε:
α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ)σετρίτεςχώρεςπουέχουνυπογράψεικαικυρώσειτηΣΔΣ,στοβαθμόπουηυπόανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
 
  1. Απαιτήσεις Οικονομικής και χρηματοοικονομικής επάρκειας
Κριτήρια επιλογής όπως ορίζονται στα έγγραφα της σύμβασης
 
  1. Απαιτήσεις Τεχνικής και Επαγγελματικής Ικανότητας
Κριτήρια επιλογής όπως ορίζονται στα έγγραφα της σύμβασης
 
  1. Τόπος και χρόνος παράδοσης προσφορών:
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.grτου συστήματος, στην οποία θα αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή (.pdf) το πλήρες σώμα της διακήρυξης της ανοικτής διαδικασίας.
Ως ημερομηνία αποσφράγισης των δικαιολογητικών/τεχνικών προσφορών στη Διαδικτυακή Πύλη www.promitheus.gov.grτου συστήματος Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ., ορίζεται η 09/07/2020 και ώρα 10.00
 
 
 
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ
ΠΥΛΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
 
www.promitheus.gov.gr
 
29-5-2020
 
29/6/2020
 
3-7-2020
 
  1. Εγγυήσεις συμμετοχής:
Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς, κατά τους όρους της παρ. 1 α) του άρθρου 72 του ν. 4412/2016, εγγυητικής επιστολής συμμετοχής, που ανέρχεται στο ποσό των ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ ΟΓΔΟΝΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΔΕΚΑ ευρώ (682.510,00 €).
Στην περίπτωση ένωσης οικονομικών φορέων, η εγγύηση συμμετοχής περιλαμβάνει και τον όρο ότι η εγγύηση καλύπτει τις υποχρεώσεις όλων των οικονομικών φορέων που συμμετέχουν στην ένωση.
 
  1. Προθεσμία εκτέλεσης του έργου:
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης της σύμβασης ορίζεται κατά μέγιστον σε ενενήντα έξι (96) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, εκ των οποίων οι πρώτοι δεκαοκτώ (18) μήνες, κατά μέγιστον, αφορούν στην κατασκευή του έργου, τη θέση του σε λειτουργία του και την προμήθεια του κινητού εξοπλισμού, οι επόμενοι έξι (6) μήνες στη δοκιμαστική λειτουργία και οι επόμενοι εβδομήντα δύο (72) μήνες στην κανονική λειτουργία
                 
Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στέρεων Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Νομού Κέρκυρας διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης της σύμβασης κατά το μέρος που αφορά στη λειτουργία για επιπλέον χρονικό διάστημα έως και 6 χρόνια (δικαίωμα προαίρεσης).
 
 
  1. Παραλαβή Τευχών:
Στους ενδιαφερόμενους Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κέρκυρας (www.corfu.gr).
 
 
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΜΕΡΟΠΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΥΔΡΑΙΟΥ