Τρίτη 21.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ετοιμάζονται οι πρώτες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ στην Κέρκυρα

ΑμΕΑ
06 Δεκεμβρίου 2018 / 12:45
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα πάγιο αίτημα του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ Κέρκυρας ικανοποιείται, με την δημιουργία 11 θέσεων στάθμευσης στην πόλη της Κέρκυρας

Οι θέσεις, που έχουν ήδη να αρχίσει να δημιουργούνται, θα είναι ελεύθερες (χωρις όνομα) αυστηρά και μόνο για όποιον διαθέτει το ειδικό Διεθνές Αναπηρικό Σήμα, το οποίο θα πρέπει να είναι τοποθετημένο σε εμφανές σημείο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.Οι οκτώ νέες θέσεις θα βρίσκονται στα παρακάτω σημεία:
1. Δύο θέσεις παραπλεύρως της εισόδου της Λαϊκής Αγοράς επί της οδού Λοχαγού Βλάϊκου.
2. Δύο θέσεις στην οδό Ιωάννου Θεοτόκη μετά την διασταύρωσή της με την οδό Ανδρέα Ανδρεάδη.
3. Δύο θέσεις επί της οδού Μητροπολίτου Μεθοδίου αριστερά και πριν από την διασταύρωσή της με την πλατεία Γεωργίου Θεοτόκη (Σαρόκο).
4. Μία θέση επί της οδού Σταματίου Δεσύλλα, στη γωνία του κτιρίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
5. Μία θέση στην οδό Κωνσταντίνου Ζαβιτσιάνου προ της εισόδου του ΟΑΕΔ.Επίσης ο Δήμος θα προβεί στη συντήρηση θέσεων ΑμεΑ για το κοινό οι οποίες είχαν εγκριθεί με παλαιότερες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, στα παρακάτω σημεία:
1. Μία θέση επί της οδού Πάνου Ζαφειροπούλου προ της εισόδου του μεγάρου «Γυάλινος Πύργος».
2. Μια θέση επί της οδού Σταματίου Δεσύλλα, παραπλεύρως του Δημοτικού Θεάτρου.
3. Μία θέση στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Αλεξάνδρας, Αλκινόου και Ντίνου Θεοτόκη, παραπλεύρως της διαβάσεως πεζών της οδού Αλκινόου.

Τις θέσεις αυτές μπορεί να χρησιμοποιεί για στάθμευση οποιοσδήποτε συμπολίτης μας ΑμεΑ κατά την καθημερινή κυκλοφορία του στην πόλη, αφού δεν είναι επώνυμες θέσεις, αλλά ανώνυμες για το κοινό.
Το παραπάνω μέτρο, όπως εκ του νόμου προβλέπεται, θα ισχύσει από την τοποθέτηση της εκ του ΚΟΚ προβλεπόμενης σήμανσης.
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΑμΕΑ, δηλώνει πολύ ικανοποιημένος, που ένα αίτημα πολλών ετών, επιτέλους υλοποιείται. «Αντίπαλός μας τώρα είναι μόνον ο καιρός, που μπορεί να μας καθυστερήσει», λέει. 

Υπεύθυνο για την επιτήρηση των θέσεων είναι το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας και το...φιλότιμο ενός εκάστου!


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.