Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταξιδεύουν για Περού η Μ. Ζάραγκα και ο Π. Σκορδίλης

ΖΑΡΑΓΚΑ
20 Αυγούστου 2024 / 17:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση του φετινού καλοκαιριού. Θα έχει και κερκυραϊκό χρώμα αφού θα αγωνιστεί η Μελίνα Ζάραγκα, στο άλμα τριπλούν. 

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από τις 27 μέχρι και τις 31 Αυγούστου στη Λίμα του Περού, όλα τα νέα αστέρια του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού θα βρεθούν εκεί, ενώ συνολικά θα λάβουν μέρος 1.720 αθλητές από 134 χώρες, 909 αθλητές και 793 αθλήτριες, ανάμεσά τους και εκατό (100) περίπου που είχαν πάρει μέρος και στους πρόσφατους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Η Ελληνική αποστολή αναχώρησε από την Ελλάδα το βράδυ της Τρίτης 20/8 για Μαδρίτη αρχικά και από εκεί θα ταξίδευε για την Λίμα.

Η Μελίνα Ζάραγκα με τον προπονητή της Παύλο Σκορδίλη έφυγαν από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας για Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης και στο Ελ. Βενιζέλος θα συναντούσαν την Ελληνική αποστολή για να «πετάξουν» για Μαδρίτη αρχικά.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η 17χρονη Μελίνα Ζάραγκα είναι από τα μικρότερα ηλικιακά κορίτσια που παίρνουν μέρος και αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία. Θα έχει πολύ δύσκολο έργο αφού πρέπει να αντιμετωπίσει κορίτσια 2 ετών μεγαλύτερα και σε αυτές τις ηλικίες μετράει πάρα πολύ. Επίσης τουλάχιστον 15 από τις αθλήτριες που θα πάρουν μέρος έχουν καλύτερες ατομικές επιδόσεις από την Κερκυραία ασημένια Πρωταθλήτρια 2024 Ευρώπης Κ18. Ανάμεσά τους η Sharifa Davronova από το Ουσμπεκιστάν με ρεκόρ 14,09, η Κινέζα Yi Li με 13,99μ., η Γαλλίδα Clemence Rougier με 13,83μ., αλλά και άλλες 9 αθλήτριες με ρεκόρ πάνω από 13,50μ. Η Μελίνα με ρεκόρ 13,17μ. έχει την 16η καλύτερη επίδοση ανάμεσα σε 33 κορίτσια που είναι στην αρχική λίστα συμμετοχών (ίσως μειωθεί κάτω των 30) και σίγουρα έχει πολύ δύσκολο έργο για διάκριση.

Μιλήσαμε με τον Παύλο Σκορδίλη λίγο πριν την αναχώρηση για το μακρινό ταξίδι (από Κέρκυρα ως το Περού θα χρειαστούν να ταξιδεύουν περίπου 24 ώρες) και τον ρωτήσαμε για τους στόχους τους σε αυτόν τον σπουδαίο αγώνα;

«Ο φετινός στόχος μας ήταν το Ευρωπαϊκό Κ18 και εκεί συγκεντρώσαμε το προπονητικό μας πρόγραμμα και το πετύχαμε αφού πήραμε το αργυρό μετάλλιο. Πλέον έχουμε σχεδόν ένα μήνα εκτός αγώνων και αυτό δεν βοηθάει στον αγωνιστικό ρυθμό. Κάναμε μια καλή προσπάθεια τον τελευταίο καιρό στις προπονήσεις για να είμαστε όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση και η Μελίνα προσπάθησε πολύ και θα προσπαθήσει και στη Λίμα.

Βασικός μας στόχος να μπορέσουμε να μπούμε στον τελικό (στη 12αδα), ξέρουμε ότι πάμε με την 16η καλύτερη επίδοση και ακόμη ότι ηλικιακά η Μελίνα είναι η μικρότερη».

Στην ερώτηση αν θα χρειαστεί να κάνει ατομικό ρεκόρ ίσως για να μπει στη 12αδα μας είπε, ότι: θα είναι ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν που γίνονται αυτοί οι αγώνες και κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες η Μελίνα να μπορέσει να κάνει άλμα πάνω από τα 13μ., πιστεύω σε αυτήν και σίγουρα θα δώσει τη μάχη της για μια περαιτέρω διάκριση, αλλά ο στόχος της χρονιάς έχει επιτευχθεί ως σήμερα (Ευρωπαϊκό Κ18, συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κ20).

Μόλις 19 άτομα θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους αγώνες αυτούς. Η Μελίνα θα αγωνιστεί στον προκριματικό στις 28 Αυγούστου στις 19.40 και αν περάσει στον τελικό θα δώσει τη μάχη της το Σάββατο 31 Αυγούστου με τον αγώνα να ξεκινάει 1.10 μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια