Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μ. Ζάραγκα: «Είναι συγκινημένη… οι κόποι μου ανταμείφθηκαν»

ΖΑΡΑΓΚΑ
20 Ιουλίου 2024 / 12:40
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Άλλωστε είναι το ξεκίνημά της και έχει πολλά να δώσει στο άθλημα, είναι η συνέχεια της Κωνσταντίνας Ρωμαίου (αργυρό στο Παγκόσμιο Κ20) και Σπυριδούλας Καρύδη

Πάντα από το καλό υπάρχει το καλύτερο, όμως το ασημένιο μετάλλιο που πήρε στο Ευρωπαϊκό Κ18 η Μελίνα Ζάραγκα είναι τεράστια διάκριση για την 17χρονη Κερκυραία που το μέλλον της ανήκει. Μετά το τέλος του αγώνας δήλωσε χαρούμενη, συγκινημένη και δικαιωμένη για τους κόπους που έκανε και ανταμείφθηκαν όπως είπε. 

«Είναι τέλεια να είσαι ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αισθάνομαι συγκινημένη και χαρούμενη, καθώς όλοι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Δεν είναι εύκολο να διαχειρίζεσαι σε αυτή την ηλικία το βάρος όλα όσα κουβαλάει μια καλή επίδοση ή ο τίτλος του φαβορί, αλλά για μένα πρέπει να βγάζεις από το μυαλό σου όλα αυτά και να σκέφτεσαι τους λόγους για τους οποίους εσύ ο ίδιος έρχεσαι εδώ. Δεν έχει να κάνει με το τι περιμένουν οι άλλοι από εσένα, γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που κάνουμε το κάνουμε για εμάς και όχι για τους άλλους», είπε αρχικά η Μελίνα και συμπλήρωσε: «Χάρηκα τον αγώνα, αλλά θα μπορούσα να τον χαρώ περισσότερο αν είχα αποφύγει κάποια λάθη. Δεν επαναπαύτηκα σε κανέναν σημείο του αγώνα, όπως είπα και χθες δεν κυνηγούσα το μετάλλιο, αλλά την επίδοση μου και γι΄ αυτό και περίμενα κάτι παραπάνω. Δεν πειράζει όμως, είναι μετάλλιο, είμαι χαρούμενη και ανυπομονώ για τα επόμενα. Έχω μπροστά μου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, διοργάνωση μεγαλύτερης κατηγορίας, όπου θα πάω και θα το ευχαριστηθώ».

Η Μελίνα που πήγε με ατομικό ρεκόρ 13,17μ. έκανε 13,12μ. στον προκριματικό και 13,10μ. στον τελικό και έχασε για 8 εκατοστά το Χρυσό μετάλλιο. Θα έπρεπε ουσιαστικά για να το κατακτήσει να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ, αλλά η σταθερότητά της κοντά στο ατομικό της ρεκόρ είναι ιδιαίτερα σημαντική. Άλλωστε είναι το ξεκίνημά της και έχει πολλά να δώσει στο άθλημα, είναι η συνέχεια της Κωνσταντίνας Ρωμαίου (αργυρό στο Παγκόσμιο Κ20) και Σπυριδούλας Καρύδη (Χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κ20), είναι η 3η σπουδαία αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη που ξέρει να «φτιάχνει» πρωταθλητές.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στη Σλοβακία νικήτρια ήταν η Λετονή Απσίτα με 13,18μ. η Μελίνα 2η με 13,10μ. και 3η η Ιταλίδα Βαλέντι με 12,99μ.

ΦΩΤΟ@ ΣΕΓΑΣ  

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια