Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρυσοί Πανελληνιονίκες η Μ. Ζάραγκα και Ο Αρ. Κουλούρης

ΖΑΡΑΓΚΑ
16 Ιουνίου 2024 / 11:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Τα δυο παιδιά της Κέρκυρας με προπονητή (ποιον άλλον;) τον Παύλο Σκορδίλη, συνέχισαν την μεγάλη παράδοση στο αγώνισμα

Είναι οι καλύτεροι στην Ελλάδα στην κατηγορία Κ18 και το επιβεβαίωσαν η Μελίνα Ζάραγκα και ο Αρσένης Κουλούρης, που νίκησαν άνετα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 που γίνεται στην Πάτρα 15 και 16 Ιουνίου. Τα δυο παιδιά της Κέρκυρας με προπονητή (ποιον άλλον;) τον Παύλο Σκορδίλη, συνέχισαν την μεγάλη παράδοση στο αγώνισμα και παρ’ ότι δεν έπιασαν τις φετινές τους επιδόσεις έδειξαν την ανωτερότητά τους και κέρδισαν στο άλμα τριπλούν με άλμα στα 12,81μ. και 14,65μ. αντίστοιχα, πήραν δυο χρυσά μετάλλια, ενώ μπροστά τους είναι ένα καλύτερο μέλλον, φτάνει να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο. Άλλωστε υπάρχει αυτό το καλοκαίρι, Πανευρωπαϊκό, Παγκόσμιο και Ζάραγκα με Κουλούρη, θα κυνηγήσουν και εκεί κάτι ξεχωριστό.

Δυστυχώς κάποιες καταστάσεις (θα τις αναλύσουμε προσεχώς) έχουν φέρει τα παιδιά αυτά και τον προπονητή τους να μην φορούν τα χώματα του Κερκυραϊκού Γ. (Ζάραγκα, Σκορδίλης) και της ΑΕ Λευκίμμης (Αρ. Κουλούρης), αλλά του Παναθηναϊκού, τον οποίον εκπροσώπησαν για πρώτη χρονιά φέτος, είναι κάτι που έχουν κάνει ακόμα, η Ρωμαίου, η Καρύδη, η Δόση, ο Δουκατέλης, ο Μονόπωλης κλπ.

Την πρώτη μέρα των αγώνων εκτός από τα δυο χρυσά θα μπορούσαμε να έχουμε και τρίτο, αλλά η 15χρονη Αριάδνη Μήρτσιου (προπονητής της ο Μάκης Τζήλιος) δεν μπόρεσε να  αγωνιστεί και με τις φετινές της επιδόσεις (4,20μ.) θα μπορούσε να κερδίσει, αφού η 1η νικήτρια έκανε 4,10μ. Η άλλα αθλήτρια του Μάκη Τζήλιου και του Κερκυραϊκού Γ.Σ., Ελεωνόρα Μήτση, στις λεπτομέρειες έχασε το μετάλλιο, πέρασε τα 3,60μ. και πήρε την 4η θέση, έχει όμως δυνατότητα (λόγω ηλικίας) να προσπαθήσει και την επόμενη χρονιά, αξίζει ένα μετάλλιο και θα το πάρει.

Από τα άλλα παιδιά που πήραν μέρος, εξαιρετική ήταν η παρουσία του Ορέστη Μουχλιανίτη (γεν.2008) του ΑΟ Κέρκυρα 2015, ο οποίος στα 2.000μ. με φυσικά εμπόδια έκανε ατομικό ρεκόρ με 6΄12΄΄77 και πήρε την 6η θέση, σε μια κούρσα που οι περισσότεροι αθλητές βελτίωσαν το ατομικό τους ρεκόρ. Στην ίδια κούρσα πήρε μέρος και ο Δημήτρης Τσιάβος (γεν.2008) του ΓΣ Κέρκυρας 2018 και πήρε την 10η θέση, κάνοντας και αυτός ατομικό ρεκόρ με 6΄33΄΄54. Και τα δυο αυτά παιδιά είναι 16 χρόνων, θα διεκδικήσουν και την επόμενη χρονιά κάτι πολύ καλύτερο. 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ@ Π. Σκορδίλης, οΙ Χρυσοί Πανελληνιονίκες, Ζάραγκα και Κουλούρης έχοντας στη μέση τον Π. Σκορδίλη

ΦΩΤΟ 2@ Μ. Τζήλιος, η νεαρή Ελεονώρα Μήτση 4η στο επί κοντώ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια