Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Ιόνιος στην Γ΄ Εθνική 11 ομάδες πήραν wild card

Ιόνιος
17 Ιουλίου 2023 / 16:19
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο Ιόνιος τη σεζόν που τελείωσε έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε μέσα από τα μπαράζ, αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Ιόνιος τη σεζόν που τελείωσε έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε μέσα από τα μπαράζ, αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Όμως είχε μια δεύτερη ευκαιρία με βάση το άρθρο 6 παρ. 1 του Κανονισμού Ειδικής Αδειοδότησης της ΕΟΚ, που αναφέρει για την wild card ότι… Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στο Πρωτάθλημα που συμμετέχει και δημιουργηθεί κενό, τότε αυτό συμπληρώνεται μόνο εφόσον το Δ.Σ της ΕΟΚ το κρίνει απαραίτητο και κατόπιν εισηγήσεως σε αυτό από την Επιτροπή Αδειοδότησης. Ο τρόπος πλήρωσης του κενού θα γίνεται με τη διαδικασία της wild card με προϋποθέσεις που θα καθορίζονται από το Δ.Σ της ΕΟΚ.

Αυτή τη δυνατότητα που δίνει η Ομοσπονδία την εκμεταλλεύτηκε ο Ιόνιος ο οποίος είχε ζητήσει να παίξει στην Γ΄ Εθνική και έπρεπε να περιμένει την απόφαση της Ομοσπονδίας για το αν θα του έδινε το πράσινο φως. Την Παρασκευή 14/7 το απόγευμα μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ, έγινε αποδεκτή η εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου και της Επιτροπής διοργανώσεων αναφορικά με την χορήγηση wild card συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Elite League, National League 1, National League 2 αγωνιστικής περιόδου 2023-2024. Στις ομάδες που η ΕΟΚ έδωσε τη δυνατότητα να παίξουν στην κατηγορία που ζήτησαν είναι και ο Ιόνιος, ο οποίας από τη νέα σεζόν 2023-2024 θα παίξει στην Γ΄ Εθνική.

Τα σωματεία που έλαβαν τις wild cards είναι τα ακόλουθα:

ELITE LEAGUE (Α2)

ΑΟ Μυκόνου

Αίας Ευόσμου

NATIONAL LEAGUE 1 (Β’ Εθνική)

Κένταυρος Λιβαδειάς

Πανελλήνιος

ΓΑΣ Κομοτηνή

NATIONAL LEAGUE 2 (Γ’ Εθνική)

Εθνικός Λαγυνών

ΑΣ Ιόνιος Κέρκυρας

Ερμής Αργυρούπολης

Γυμναστική Ένωση Αγίων Αναργύρων

Πιερικός-Αρχέλαος

Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη

 

Χωρίς μπαράζ και έναν όμιλος στην Α

 

Μετά την εξέλιξη αυτή η Α ΕΣΚΑΒΔΕ μένει με 13 ομάδες και θα δούμε τι θα κάνει το Δ.Σ., αν δηλαδή θα ανεβάσει μια ακόμα για να γίνουν 14 όπως προέβλεπε η προκήρυξη, με το πρωτάθλημα μετά από χρόνια να γίνεται πάλι σε έναν Όμιλο και μάλιστα χωρίς μπαράζ.

Η απόφαση είναι πλέον, χωρίς Playoffs να γίνει το πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΒΔΕ. Η ΕΟΚ ενέκρινε τις προκηρύξεις που έστειλε η ΕΣΚΑΒΔΕ,στις οποίες αναφέρεται πρωτάθλημα στην Α΄ κατηγορία με 14 ομάδες χωρίς μπαράζ στο τέλος, αυτό είχαν αποφασίσει τα σωματεία στην συνάντηση της Άρτας στις 18 Ιουνίου.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια