Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Νοταρόπουλος: Τα καλύτερα για την Κυπριακή κωπηλασία έρχονται

ΝΟΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
07 Ιουλίου 2023 / 16:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στην Καστοριά για Προπονητικό κοινόβιο βρίσκονται από τις 4 Ιουλίου 12 αθλητές και αθλήτριες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, που διεξάγεται υπό την καθοδήγηση του κ. Γ. Νοταρόπουλου και συμμετέχουν συνολικά 12 αθλητές και αθλήτριες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πάνω από τρεις δεκαετίες ήταν στο προπονητικό τιμ της κωπηλασίας του ΝΑΟΚ ο Γιώργος Νοταρόπουλος, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι παντοτινό. Έτσι έληξε η συνεργασία, του παλιού αθλητή του Ομίλου και στη συνέχεια προπονητή, ο οποίος όμως αμέσως επιλέχθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία και είναι προπονητής της Εθνικής ομάδας της Κύπρου.

Μπήκε σε μια άλλη διαδικασία, έχοντας να οργανώσει και να οδηγήσει ψηλότερα την κωπηλασία ενός κράτους, που το επίπεδο δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, έχει όμως παιδιά με δίψα για μάθηση και διάκριση και ο Γιώργος Νοταρόπουλος σήκωσε τα μανίκια και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα στο μέλλον, αφού η κωπηλασία δεν είναι εύκολο άθλημα και μπορείς να πετύχεις τα πάντα από τη μια μέρα στην άλλη.

Στην Καστοριά για Προπονητικό κοινόβιο βρίσκονται από τις 4 Ιουλίου 12 αθλητές και αθλήτριες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, που διεξάγεται υπό την καθοδήγηση του κ. Γ. Νοταρόπουλου και συμμετέχουν συνολικά 12 αθλητές και αθλήτριες. Από αυτούς 4 αθλητές θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο κάτω των 23 στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας (19-23/7), 4 αθλήτριες θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο κάτω των 19 στο Παρίσι της Γαλλίας ( 1-3/8), ενώ με εισήγηση του κ. Νοταρόπουλου, δόθηκε η ευκαιρία σε 4 αθλητές κάτω των 19 να προπονηθούν κάτω από ιδανικές συνθήκες ώστε να ετοιμαστούν για αγώνα στόχο που θα καθορισθεί αργότερα.

Με τον Γιώργο Νοταρόπουλο είχαμε μια συζήτηση σχετικά με την κωπηλασία και την πρόκληση αυτή της προπονητικής του καριέρας, έδειξε αισιόδοξος και πιστεύει ότι τα καλύτερα έρχονται για την Κυπριακή κωπηλασία, μας απάντησε δε στα ερωτήματα που του θέσαμε για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

 

Πως είναι το επίπεδο της κωπηλασίας στην Κύπρο;

Στην Κύπρο γίνετε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αναπτύξουν το άθλημα της κωπηλασίας!! Η προπόνηση γίνετε σε πολύ δύσκολες συνθήκες σε τεχνητά φράγματα έχω από την Λεμεσό. Τον Γενάρχη 2023 έγινε προκήρυξη θέσης ομοσπονδιακού προπονητή κωπηλασίας για την Εθνική ομάδα Κύπρου και το βιογραφικό μου επιλέχθηκε μέσα από 12 αιτήσεις, μου έδειξαν εμπιστοσύνη και σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον της κυπριακής κωπηλασίας σε όλες τις κατηγορίες!

 

Υπάρχουν κωπηλάτες-τριες υψηλού επιπέδου που μπορούν να διακριθούν σε διεθνείς αγώνες;

Μετά από επτά μήνες δουλειάς στην Κύπρο, αυτή την στιγμή η Εθνική δουλεύει σε τρεις αγωνιστικές κατηγορίες. 1) Ο αθλητής μας Αλ. Ζισημίδης προπονείται σε κοινοβιακή κατάσταση στον Σχινιά με στόχο να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι. 2. Η Εθνική Εφήβων και Νεανίδων, ύστερα από μια σειρά προκρίσεων στο νερό και σε εργόμετρα επιλέχθηκαν και βρίσκονται σε προπονητικό κοινόβιο στην Καστοριά, σε ιδανικές συνθήκες προπόνησης για 34 ημέρες με διαφορετικούς στόχους τον Ιούλιο το Παγκόσμιο Νέων και για το Παγκόσμιο Εφήβων Νεανίδων

 

Τι σκέφτεσαι να αλλάξεις προπονητικά, σε νοοτροπία κλπ ώστε να έχει μεγαλύτερες διακρίσεις η Μεγαλόνησος;

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στον Αθλητισμό και ειδικότερα στην κωπηλασία είναι η κατηγορία της ανάπτυξης που είναι και το μέλλον του αθλήματος. Εκεί υπάρχει ένας μακροχρόνιος οργανωτικός σχεδιασμός 5ετιας ώστε να δημιουργηθεί μια πολύ μεγάλη βάση Αθλητών.

Το βασικότερο όλων είναι ότι υπάρχει παρά πολύ καλή συνεργασία και μια σχέση εμπιστοσύνης προς το άτομο μου, με την Διοίκηση της Ομοσπονδίας και τους Σωματειακούς προπονητές. Βλέπουμε όλοι μας το μέλλον της Κυπριακής Κωπηλασίας με αισιοδοξία!!! Τα καλυτέρα έρχονται...

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια