Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προπονητική συγκέντρωση την Πέμπτη στο ΕΑΚΚ

ΣΤΙΒΟΣ
12 Απριλίου 2023 / 16:17
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Εθνική προπονήτρια Ιωάννα Σιώμου θα είναι στο νησί μας την Μ. Πέμπτη για να συντονίσει προπονητική συγκέντρωση με επίλεκτους αθλητές-τριες με βάση πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Εθνική προπονήτρια Ιωάννα Σιώμου θα είναι στο νησί μας την Μ. Πέμπτη για να συντονίσει προπονητική συγκέντρωση με επίλεκτους αθλητές-τριες με βάση πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ. Η Κέρκυρα η οποία έχει παράδοση στον στίβο έχει ανάγκη τέτοιων παρουσιών που είναι κίνητρο και για τα παιδιά, βέβαια περισσότερο έχει ανάγκη εγκαταστάσεις ανθρώπινες και ασφαλείς, αλλά δυστυχώς είμαστε δεκαετίες πίσω στο κομμάτι αυτό.
Εκτιμούμε ότι δεκάδες αθλητές-τριες θα βρεθούν στο ΕΑΚΚ στη συγκέντρωση αυτή που θα ασχοληθεί με ταχύτητες και εμπόδια και θα γίνεις τις 10.30.
 
Η ανακοίνωση της ΤΕ ΣΕΓΑΣ
 
Ο ΣΕΓΑΣ στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος «Γυμνάζομαι με τους Καλύτερους» καλεί τους επίλεκτους Αθλητές-τριες των Συλλόγων της ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την προπονητική Συγκέντρωση «Ταχύτητες και Εμπόδια», που θα πραγματοποιηθεί την Μ. Πέμπτη 13/4/2023 και ώρα 10.30 στο Εθνικό Στάδιο. Την Προπονητική Συγκέντρωση θα συντονίσει και θα επιβλέψει η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια του Τομέα Ταχυτήτων-Εμποδίων κα Ιωάννα Σιώμου.
Ποια είναι η Ι. Σιώμου
 
Ξεκίνησε την ενασχόληση της με το χώρο το 1997 ως προπονήτρια στον ΓΣ Κηφισιάς. σωματείο με το οποίο αγωνίστηκε στην αθλητική της καριέρα. Από τότε μέχρι σήμερα έχει περάσει απ΄όλα τα στάδια του σωματειακού αθλητισμού. Το 2014 ανέλαβε θέση ομοσπονδιακής προπονήτριας την οποία κατέχει μέχρι σήμερα. Η Τατιάνα Γκούσιν και η Ελισάβετ Πεσιρίδου είναι δύο από τις αθλήτριες που από το ξεκίνημα τους μαζί της κατάφεραν να σημειώσουν πολλές διακρίσεις. Δίχως αμφιβολία η έκτη θέση της Πεσιρίδου στο Ευρωπαϊκό είναι μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις της καριέρας της. Τα τελευταία χρόνια γυμνάζει την πρωταθλήτρια του ύψους Μαρίγια Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο), που ήταν ένατη στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και τέταρτη στο Παγκόσμιο κλειστού του 2022.
Έρχεται γκουπ για προετοιμασία στην Κέρκυρα;
Να σημειώσουμε ότι έχει προγραμματιστεί μετά τις 24 Απριλίου να έλθει στην Κέρκυρα και να μείνει για προετοιμασία 15 ημερών το γκρουπ που προπονεί η Ιωάννα Σιώμου, με κορυφαίες αθλήτριες όπως Τατιάνα Γκούσιν, Αναΐς Καραγιάννη, Αθηνά Ρέτζιου και Ιωάννα Σαρακηνού. Βέβαια οι εγκαταστάσεις όλοι γνωρίζουμε, λογικά θα δει η Ι. Σιώμου την Πέμπτη τα χάλια του ΕΑΚΚ και δεν ξέρουμε αν αλλάξει κάτι, αν θα έλθουν τελικά για την εαρινή τους προετοιμασία.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια