Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Είναι δυνατόν τέτοιες αποκαλύψεις (για επικινδυνότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων) να γίνονται συμπτωματικά;

ΕΑΚΚ
24 Μαρτίου 2023 / 19:42

Το ρεπορτάζ της Ενημέρωσης για το ΕΑΚΚ προκάλεσε την αντίδραση του ΓΓΑ. Η απάντηση της Σύνταξης στο σχόλιο του Γ. Μαυρωτά επικεντρώνεται στο επίμαχο θέμα της στατικής επάρκειας της μεγάλης κερκίδας και τα όσα διημείφθησαν την Τετάρτη στο Γραφείο του ΓΓΑ.

κ. Γενικέ Γραμματέα Αθλητισμού, αγαπητέ Γιώργο Μαυρωτά,

Λυπάμαι που η πρόσφατη συζήτηση μας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας της Ενημέρωσης για την κατάσταση στο ΕΑΚ Κερκύρας ανέδειξε δυσάρεστες καταστάσεις, τις οποίες άλλωστε βιώνει η κερκυραϊκή, αθλητική οικογένεια, τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια.

Όσον αφορά στο επίδικο της στατικής (αν)επάρκειας της μεγάλης εξέδρας στο στάδιο, ο δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΓΓΑ, Δ. Γιάκας αναφέρθηκε τουλάχιστον τρεις φορές στην προοπτική της αναγκαστικής κατεδάφισης και την ανακατασκευή της. Συζητήσαμε μάλιστα εν εκτάσει και τα συνοδά ζητήματα της υποστελέχωσης της ΓΓΑ αλλά και το πρόβλημα της μη επιλεξιμότητας στο ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση τέτοιων παρεμβάσεων.

Συναισθανόμενοι το εντυπωσιακό της κατηγορηματικής αναφοράς στα πορίσματα της οικείας μελέτης (σ.σ. στη δήλωσή σας αναφέρεσθε σε Τεχνική Έκθεση Συμπερασμάτων αυτοψίας) και τον κίνδυνο που συνεπάγεται, αναρωτηθήκαμε γιατί δεν τα δημοσιοποιήσατε πριν από τη δημοσιογραφικά συμπτωματική αποκάλυψη της κατάστασης ώστε να ληφθούν τα ενδεικνυόμενα για την περίπτωση μέτρα. 

Απέναντι σε μια τέτοια δήλωση από τα πλέον επίσημα και αρμόδια χείλη, δεν είχαμε παρά μόνον να την αξιολογήσουμε. Δεν τη θεωρήσαμε δήλωση καθ' υπερβολή και βεβαίως τη δημοσιοποιήσαμε.

Στην απάντησή σας επισημαίνετε χωρίς άλλες λεπτομέρειες πως «διαπιστώθηκαν τα προβλήματα και άμεσα θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα». 

Θα περιμένουμε τις ενέργειές σας, όχι τόσο οι δημοσιογράφοι, όσο κυρίως οι χρήστες των εγκαταστάσεων, πάνω και κάτω από την κερκίδα.

Δεν επιθυμούμε να σχολιάσουμε άλλες αναφορές στη δήλωσή σας διότι ο ρόλος μας δεν είναι της αντιδικίας αλλά της συμβολής στην ενημέρωση και βεβαίως ο καλοπροαίρετος και δημιουργικός έλεγχος της διοίκησης. 

Άλλωστε τα όσα συμβαίνουν καθημερινά ενώπιον των χρηστών των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κέρκυρα είναι περισσότερο εύγλωττα κι από τις τολμηρότερες δημοσιογραφικές αναφορές.

Με εκτίμηση

Γιώργος Κατσαΐτης

Δημοσιογράφος - Εκδότης