Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΓΓΑ: Από το δημοσίευμα δίδεται μια εικόνα εγκατάλειψης των αθλητικών υποδομών, ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο

ΓΓΑ
24 Μαρτίου 2023 / 19:16
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Δήλωση του ΓΓΑ, Γ. Μαυρωτά στην Ενημέρωση με αφορμή το ρεπορτάζ για το ΕΑΚΚ και τα στατικά προβλήματα της μεγάλης κερκίδας.

ΑΘΗΝΑ. Η άμεση ανταπόκριση του ΓΓΑ στα όσα δημοσιεύονται από το ρεπορτάζ της Καθημερινής Ενημέρωσης αναφορικά με την κατάσταση στο ΕΑΚΚ και με την αποκάλυψη της στατικής επάρκειας της εξέδρας, έγινε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, παραμονή εθνικής γιορτής.

Το γεγονός πιστώνεται στα θετικά αντανακλαστικά του αν και οι παρατηρήσεις του δεν μπορούν να διασκεδάσουν τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιουργούνται, όχι από το ρεπορτάζ, αλλά από την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημόσιες, αθλητικές εγκαταστάσεις στην Κέρκυρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι αθλητικοί παράγοντες του νησιού, τις αποκαλούν «εθνική ντροπή».

Η δήλωση ΓΓΑ, Γ. Μαυρωτά:

Αγαπητέ κ. Διευθυντά, 

Σε σχέση με το δημοσίευμά σας της 24.03.2023 με τίτλο: «Κατεδαφιστέα η μεγάλη κερκίδα του σταδίου» θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ και να διευκρινίσω τα εξής:

Όπως είναι διατυπωμένο το άρθρο μεταδίδει τα αντίθετα μηνύματα από αυτά που ειπώθηκαν στη συζήτηση. 

Η πραγματικότητα είναι ότι γίνεται γιγάντια προσπάθεια, σε δύσκολες συνθήκες, ώστε να συντηρηθούν και να αναβαθμιστούν όλες οι εθνικές αθλητικές υποδομές ανά τη χώρα. 

Το γεγονός όμως ότι σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα διενεργούνται αδιάκοπα έργα βελτίωσης, μεταφράστηκε στο άρθρο σας ως «σε όλα τα ΕΑΚ υπάρχουν μεγάλα προβλήματα»…

Επίσης, στο κεντρικό ζήτημα με τη μεγάλη κερκίδα του σταδίου, ο στατικός έλεγχός της δεν αποτελεί αντικείμενο της σε εξέλιξη Μελέτης «Στατικής Επάρκειας και Στατικής Ενίσχυσης του Κλειστού Γυμναστηρίου και του Κλειστού Κολυμβητηρίου του ΕΑΚ Κέρκυρας». 

Ωστόσο, δρώντας προληπτικά, ζητήσαμε ξεχωριστή αυτοψία της, αποτύπωση βλαβών – φθορών της και σύνταξη τεχνικής Έκθεσης Συμπερασμάτων. Ακριβώς μέσω αυτής της προληπτικής μας ενέργειας, διαπιστώθηκαν τα προβλήματά της και άμεσα θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Γενικώς, από το δημοσίευμα δίδεται μια εικόνα εγκατάλειψης των αθλητικών υποδομών, ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο: Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε τέτοια συνεχή δραστηριότητα εκσυγχρονισμού των αθλητικών μας εγκαταστάσεων ανά την επικράτεια.

Και βέβαια, δεν μπορούν προβλήματα και παθογένειες δεκαετιών να διορθωθούν όλα μαζί σε 3-4 χρόνια. 

ΥΓ: Περαιτέρω, σας υπενθυμίζουμε ότι ήδη - με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης του ΕΑΚ Κέρκυρας και έπειτα από συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη- προτεραιοποιήθηκαν και δρομολογήθηκαν οι άμεσες ανάγκες των εγκαταστάσεων για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του ΕΑΚΚ: 

α) Το ΕΑΚΚ θα λάβει άδεια για τη χρήση των ταμειακών του διαθεσίμων, ώστε να πραγματοποιηθεί προμήθεια και αντικατάσταση λαμπτήρων led στο κλειστό γυμναστήριο.

β) Ξεκίνησε η διαδικασία για την καταγραφή των απαιτούμενων εργασιών αντικατάστασης της κεντρικής μονάδας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας (υποσταθμός ΔΕΗ), η οποία -λόγω παλαιότητας- δημιουργεί πλείστα προβλήματα σε ολόκληρη την εγκατάσταση. 

Ακολούθως, θα συνταχθεί ο προϋπολογισμός για να προχωρήσει άμεσα το απαιτούμενο έργο. 

γ) Αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής συνθετικού αθλητικού δαπέδου στο βοηθητικό προπονητήριο και το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία της ΓΓΑ, θα ολοκληρωθεί η Μελέτη Στατικής Επάρκειας και Στατικής Ενίσχυσης του κλειστού γυμναστηρίου και του κλειστού κολυμβητηρίου, η οποία έχει συμβασιοποιηθεί από τις 24/02/2022. 

δ) Είμαστε σε αναμονή της αποστολής, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, του Τεχνικού Δελτίου για την κατασκευή αεροϋποστηριζόμενου θόλου στα ανοιχτά γήπεδα πίσω από το κολυμβητήριο.

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε στην εφημερίδα σας την παρούσα δήλωση.

Στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Μαυρωτάς

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.