Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έχει μπερδέψει τους πάντες η ΕΠΟ, με σκέψεις εκτός προκήρυξης

Γ ΕΘΝΙΚΗ
26 Οκτωβρίου 2022 / 16:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Μόνο στην Ελλάδα και μόνο από την ΕΠΟ θα μπορούσε ακόμη μια φορά να δημιουργηθεί τέτοιο μπάχαλο στο ποδόσφαιρο και στη Γ΄ Εθνική.

ΑΘΗΝΑ. Μόνο στην Ελλάδα και μόνο από την ΕΠΟ θα μπορούσε ακόμη μια φορά να δημιουργηθεί τέτοιο μπάχαλο στο ποδόσφαιρο και στη Γ΄ Εθνική. Μια κατηγορία που ενδιαφέρει την Κέρκυρα, αφού υπάρχουν δυο εκπρόσωποί μας στην κατηγορία, η ΑΕ Λευκίμμης και ο Αστέρας Πετριτή.

Στην προκήρυξη και στο σχεδιασμό ήταν να έχουμε τη φετινή σεζόν πρωτάθλημα τεσσάρων Ομίλων με 18 ομάδες σε κάθε Όμιλο και οι πρωταθλήτριες να ανεβαίνουν στην Super League 2, χωρίς να χρειαστεί η διαδικασία των μπαράζ όπως έγινε τελευταία φορά και ακόμα εκδικάζονται ενστάσεις κλπ, με αποτέλεσμα να τελειώνει ο Οκτώβρης και αντί να είμαστε στην 3η ή 4η αγωνιστική να μην έχει ορίσει ούτε τους Ομίλους η Ομοσπονδία.  

Αφού έγιναν πολλές συζητήσεις της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ στην τηλεδιάσκεψη που είχε με ομάδες της κατηγορίας, κυρίως λόγω της καθυστέρησης να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και  για να μην ολοκληρωθεί πολύ αργά, έπεσε στο τραπέζι η δημιουργία έξι ή και πέντε ομίλων, έτσι ώστε να «βγουν οι ημερομηνίες». Το ότι είναι εκτός περσινής προκήρυξης, κανείς δεν το έλαβε υπόψη του, ούτε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστούν μπαράζ ανόδου στη Super League 2, αφού θα ανέβαιναν οι τέσσερις πρωταθλήτριες, ενώ τώρα υπάρχει το ερώτημα τι θα γίνει.

Οι πληροφορίες λένε ότι η ΕΕ/ΕΠΟ πήρε απόφαση να διοργανώσει το πρωτάθλημα με πέντε Ομίλους, κάθε ένας θα είναι από 14 ομάδες και θα ξεκινήσει στις 13 Νοεμβρίου. Βέβαια έχουμε και το θέμα του Πανδραμαϊκού, με την προσφυγή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ η απόφαση αναμένεται από ώρα σε ώρα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια