Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δήμος Β. Κέρκυρας προχωράει για το ταρτάν στην Αχαράβη

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
27 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ανάγκη να μπορούν τα παιδιά από τη Βόρεια και Νότια Κέρκυρα που αγαπούν το στίβο να έχουν χώρο προπόνησης εδώ και δεκαετίες συζητείται,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ανάγκη να μπορούν τα παιδιά από τη Βόρεια και Νότια Κέρκυρα που αγαπούν το στίβο να έχουν χώρο προπόνησης εδώ και δεκαετίες συζητείται, αφού στο Βορρά υπάρχει και σύλλογος, η ΓΕΘ, ενώ στο νότο η ΑΕ Λευκίμμης με τμήμα στίβου (υπήρχε και ο Κρόνος που τα τελευταία χρόνια δεν δραστηριοποιείται). Αρκετές φορές υπήρξαν υποσχέσεις ότι θα γίνουν απαραίτητα αθλητικά έργα, με πρώτο την τοποθέτηση ταρτάν στα γήπεδα της Αχαράβης και της Λευκίμμης, αλλά ως σήμερα τίποτε δεν έχει γίνει.

Μένουμε μόνο στο Βορρά σήμερα με αφορμή ένα δελτίο τύπου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας που με ομόφωνη απόφαση μπαίνει στη διαδικασία για να μπει ταρτάν στο γήπεδο. Ένα γήπεδο που έχει φτιαχτεί με σωστές προδιαγραφές τριάντα χρόνια πριν από την νυν και τότε Δήμαρχο κ. Γ. Μαχειμάρη. Και λέμε σωστές προδιαγραφές, αφού είχε προνοήσει τότε να έχει χώρο γύρο από το γήπεδο ποδοσφαίρου ώστε να μπει ταρτάν για το στίβο και μάλιστα να είναι 400μ. όπως όλα τα γήπεδα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Β. Κέρκυρας αναφέρει λεπτομέρειες για το έργο και ακόμη επί πλέον έργα που θα γίνουν σε άλλα γήπεδα, ενώ επισημαίνει και πρέπει να ολοκληρωθεί η αλλαγή χλοοτάπητα από την ΠΙΝ. Εμείς αυτό που θα επισημάνουμε είναι, ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο τοποθέτησης ταρτάν, να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή, για να μην είναι έργο 2-3 ετών. Υπάρχουν ειδικοί που γνωρίζουν και πιστεύω ότι  η δημοτική αρχή θα τους συμβουλευτεί πριν την δημοπράτηση, ώστε οι προδιαγραφές να είναι οι καλύτερες.  

 

Το δελτίο τύπου

Νέα εποχή στο Δημοτικό Στάδιο Βόρειας Κέρκυρας με ταρτάν στίβου μετά από χρόνια. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 327.508,80 ΕΥΡΩ. • ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ 240.362,76 ευρώ

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας προχώρησε σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 σε ομόφωνη απόφαση για την διαδικαστική διαδικασία προμήθειας ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Βόρειας Κέρκυρας. Ένα ακόμα έργο, αθλητικό αυτή τη φορά, προϋπολογισμού 327.508,80 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ «ξεσκάλωσε» - μετά από πολύπλοκες διαδικασίες, που κράτησαν δύο και πλέον χρόνια - η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας από τα δίχτυα της γραφειοκρατίας. Υπενθυμίζουμε ότι τα έργα αυτά είχαν δρομολογηθεί την περίοδο του ενιαίου δήμου Κέρκυρας, ωστόσο η διαίρεση του σε τρεις νέους και η γραφειοκρατία δημιούργησε επιπλοκές και δυσκολίες στην εκταμίευσης των χρηματοδοτήσεων.

«Προτεραιότητα και μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ούτως ώστε να είναι κατάλληλος, λειτουργικός, φιλόξενος και ασφαλής για τους αθλούμενους. Οι παρεμβάσεις αφορούν την πρώτη φάση εκσυγχρονισμού του γηπέδου Βόρειας Κέρκυρας. Θα ακολουθήσει δεύτερη φάση με κατασκευαστικά συμπληρωματικά έργα προϋπολογισμού 240.362,76 ευρώ με ΦΠΑ για την κατασκευή στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Βόρειας Κέρκυρας. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή προχωρά - με ιδίους πόρους - επισκευαστικές εργασίες στα γήπεδα Κασσιώπης, Αυλιωτών, Αχαράβης και Καρουσάδων προϋπολογισμού 29.946,31 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ενώ επιδιώκει, σε συνεργασία με άλλους φορείς, την επίσπευση της τοποθέτησης νέου χλοοτάπητα στο Γήπεδο Αχαράβης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι δεδομένο πως η αναβάθμιση και η δημιουργία των χώρων άθλησης με σύγχρονες προδιαγραφές και με όλους τους κανόνες ασφαλείας αποτελούν βασική προτεραιότητα μας. Με έργα και δράσεις ενισχύουμε τον τομέα άθλησης που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της νεολαίας μας» τόνισε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, κ. Γεώργιος Μαχειμάρης.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια