Τι απολογισμό θα κάνουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις;
Κάνοντας έναν σύντομο και γενικό απολογισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού (υπαρχόντων και υπό κατασκευή) είναι να απορεί κανείς, με το «παραμύθι» των πολιτικών, που ξεπέρασαν κάθε όριο τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάνοντας έναν σύντομο και γενικό απολογισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού (υπαρχόντων και υπό κατασκευή) είναι να απορεί κανείς, με το «παραμύθι» των πολιτικών, που ξεπέρασαν κάθε όριο τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.
Αφορμή για το σημερινό άρθρο, ο προγραμματισμός για εισήγηση την Παρασκευή 4 Αυγούστου στο Περιφερειακό συμβούλιο του κ. Κώστα Ζορμπά που έχει σχέση με το σκέπαστρο που είχε υποσχεθεί η ΠΙΝ ότι θα παρέδιδε από πέρσι το Φθινόπωρο στη νεολαία του νησιού, στα παιδιά του στίβου.
Θα συζητηθεί στο Περιφερειακό συμβούλιο και μάλιστα σαν πρώτο θέμα με τίτλο…
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας με τίτλο «Τεχνικός Σύμβουλος για το έργο κατασκευής στεγάστρου στο Ε.Α.Κ.Κ.».
Υπάρχει ένα σοβαρό ερώτημα μετά το κλείσιμο του ΕΑΚΚ, με απόφαση της ΠΙΝ «λόγω ακαταλληλότητας της μεγάλης κερκίδας» όπως είπε. Πως θα εγκριθεί ένα τέτοιο έργο (με κόστος κοντά στις 400.000€) που θα εφάπτεται της μεγάλης κερκίδας που «είναι επικίνδυνη» όπως λέει η ΠΙΝ και ίσως είναι υπό κατεδάφιση;
Μάλιστα έρχεται μόλις δυο μήνες πριν τις εκλογές σε ΠΙΝ και Δήμους, με ότι αυτό συνεπάγεται και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Άλλωστε η ΠΙΝ τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα σημαντικό αθλητικό έργο στο νησί, ούτε ένα.
Το σίγουρο είναι ότι ο στίβος της Κέρκυρας ΟΥΤΕ τη σεζόν που έρχεται δεν θα έχει ένα χώρο στεγασμένο (το σκέπαστρο) για να προπονηθούν τα παιδιά.
Το ερώτημα είναι γιατί ΠΙΝ και Δήμοι υποσχέθηκαν αλλά δεν έκαναν ΟΥΤΕ ένα σημαντικό έργο τέσσερα χρόνια τώρα και αναγκαζόμαστε ακόμη μια φορά να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν χρηματοδοτήσεις για αρκετά όπως:
1) Κλειστά Γυμναστήρια σε Βορρά και Νότο
2) Ταρτάν στίβου σε γήπεδα Λευκίμμης και Αχαράβης
3) Αλλαγή συνθετικού χλοοτάπητα σε γήπεδα Κοντοκαλίου και Αχαράβης
4) Έργα στο γήπεδο του Αγ. Νικολάου
5) Κλειστό γυμναστήριο του Κερκυραϊκού στις Αλυκές
6) Σκέπαστρο για τον στίβο στο ΕΑΚΚ
7) Επιδιόρθωση ταρτάν στο ΕΑΚΚ
8) Αλλαγή συνθετικού χλοοτάπητα σε γήπεδα του νησιού (π.χ. Αυλιωτών, Αγ. Ματθαίου)
9) Εξέδρα στο γήπεδο Πετριτή
Να αναφέρω και την πλήρη εγκατάλειψη πολλών ποδοσφαιρικών γηπέδων που είναι ακατάλληλα για χρήση (Καστελλάνων, Αγ. Μάρκου, Αγ. Δέκα, Σπαρτύλα, Κ. Γαρούνα).
Το ερώτημα μου είναι προς Δημάρχους και Περιφερειάρχη, τι θα πουν στον κόσμο στο απολογισμό της τετραετίας για το «αθλητικό τους έργο»; Πως θα κοιτάξουν τους αθλητές και τη νεολαία στα μάτια;
ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΣΠ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ